You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fremtidens oplæring foregår i sofaen: Dansk VR-startup rejser stor millioninvestering

@Erik

Aarhusianske Kanda varsler endnu større fokus på oplæring og uddannelse gennem virtual reality, efter virksomheden har rejst næsten 13 millioner kroner gennem et accelerator-forløb.

Aarhusianske Kanda varsler endnu større fokus på oplæring og uddannelse gennem virtual reality, efter virksomheden har rejst næsten 13 millioner kroner gennem et accelerator-forløb.

Med speciale i uddannelse og oplæring gennem gaming og virtual reality har aarhusianske Kanda haft vind i sejlene lige siden, de solgte det første projekt i 2012.

Og nu har de fået endnu et rygstød.

VR-startuppet har senest været i gennem et accelerator-forløb hos venture kapitalfonden Techstars, som blev afholdt af shipping-giganten Eastern Pacific Shipping (EPS). Og det er endt lykkeligt, skriver Kanda i en pressemeddelse.

VR-startuppet har rejst næsten 13 millioner kroner (2 millioner USD) og fået en række nye investorer udover Techstars og EPS selv med ombord. Det betyder, at virksomheden i fremtiden vil sætte endnu mere ind på at skabe oplæringsplatforme gennem virtual reality.

“I løbet af det sidste år har vi arbejdet på at skabe en kollaborativ oplæringsplatform med speciale i meget komplekse industrielle procedurer. Vi har oplevet betydelig interesse og lancerede for nylig vores førsteklasses godkendte uddannelse i den maritime sektor sammen med Lloyd’s Register. Den bliver den første af mange i de kommende år,” skriver CEO og stifter af Kanda, Kristian Emil Andreasen, på LinkedIn.

Bliv oplært derhjemme

Gennem de sidste ti år har danske Kanda specialiseret sig i at anvende virtual- og augmented reality i uddannelseshenseende. Det har blandt andet betydet et virtuelt førstehjælpskursus specifikt til skolelærere i klasseværelser samt udviklingen af en virtuel 3D-rundvisning af historiske bygninger til fremtidige generationer.

Senest har virksomheden forsøgt at gøre brugen af instruktører, lokaler og specialudstyr overflødig, når medarbejdere skal oplæres i industrielle procedurer.

“Investeringen vil blive brugt på at udvide og forbedre vores platform, give den bedste uddannelsesoplevelse i samarbejde samt drastisk at reducere de omkostninger og kræfter, der er forbundet med at udvikle nyt indhold. Vi understøtter allerede mere end 50 VR -kurser, der omfatter mere end 60.000 komponenter, og midlerne betyder, at vi kan foretage betydelige investeringer i at udvide dette, samt give os mulighed for at understøtte stadig mere komplekse procedurer,” lyder det i pressemeddelelsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY