You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fremtidens vandudfordringer blev diskuteret i Aarhus: Investorer og startups fra hele verden samlet

@Adam

Over 45 investorer og 35 startups fra hele verden var onsdag samlet for, at snakke om løsninger på fremtidens vandudfordringer. Heriblandt fem danske startups.

Over 45 investorer og 35 startups fra hele verden var onsdag samlet for, at snakke om løsninger på fremtidens vandudfordringer. Heriblandt fem danske startups.

This post is also available in: English

35 startups fra hele verden, herunder fem danske, fik mulighed for at pitche deres løsninger til Tech Tour Water Tour i Aarhus onsdag den 22. maj.  Ekspertpanelet bestod af ledende virksomheder og organisationer.

Michael Johansen Udviklingschef i innovationsklyngen Clean

Formiddagen og eftermiddagen var pakket med pitches indenfor forskellige vandrelaterede emner, og der blev netværket investorer og startups imellem. Michael Johansen, Udviklingschef i innovationsklyngen Clean var også meget tilfreds med hvordan dagen var forløbet:

“Det der er specielt ved Tech tour er, at det er fokuseret omkring vand. Hele verden er samlet i Aarhus – Iværksættere fra USA, Europa og Indien. Det er de 100 helt rigtige investor og startups, der er her i dag. 

– Vi er i Clean glade for at være drivkraften til at få det førende investornetværk til Danmark, og at vi har hjulpet danske vand-startups med til at komme igennem nåleøjet og blive én blandt de 35 startups.”

Fem danske startups iblandt

Tech Tour Water Tech foregår for andet år i træk på dansk jord, hvorfor der selvfølgelig også var danske startups blandt de pitchende. Dem får du lov at møde her:

  • Flow Loop har skabt en løsning, der recirkulerer brusevandet med op til 80 % og samtidig sparer 70 % energi. Er i gang med at teste det hos et dansk hotel.
  • NORDPHOS renser spildevand gennem en innovativ membran filtrerings teknologi, der kan udskille næringsstoffer til gødning samt energi. 
  • EWA Sensors har skabt en kompakt sensor, som kan monitorere tilstanden på alle maskiner, så service kan planlægges og driften ikke forstyrres.
  • PHLIT er en startup fra DTU, der vil ‘disrupte’ clean-tech industrien ved at åbne op for fleksibiliten af ‘electrical drivers’. De vil koble vandsektoren med elsektoren gennem Kunstig Intelligens og ‘Internet of Things’.
  • Wavepiston har skabt en skalerbar løsning, der kan omdanne bølgeenergi til elektricitet og afsalte vand, hvis behovet er til det.

Danmark er i front på vand

Erhvervsminister Morten Bødskov besøgte Aarhus tidligere på måneden for, at blive klogere på hvordan danske virksomheder inden for vandteknologi både kan øge eksporten og samtidig også bidrage til at løse globale vandudfordringer:

“Danmark er i front på vand. Vi har nogle af verdens mest innovative virksomheder, der hver dag leverer løsninger til globale udfordringer. I Midtjylland har vi skabt et epicenter for udviklingen af vandteknologi. Det momentum skal vi udnytte. For udlandet ser allerede til Danmark for grønne løsninger, og her er vandteknologi ingen undtagelse. Derfor skal vi fortsætte de gode takter, så danske virksomheder fortsat kan skabe morgendagens løsninger, der kan eksporteres til resten af verden og markere dansk vandteknologi på den globale scene, siger Morten Bødskov, Erhvervsminister.


Tech Tour Water Tour:

Tech Tour er et af verdens førende investornetværk, som arrangerer og koordinerer events, der fungerer som platform for interaktion mellem førende iværksættere, investorer og industri aktører. Det er anden gang, at der afholdes et event udelukkende med fokus på vandteknologi.

Eventen blev afholdt i samarbejde med Aarhus Kommune, Kromann Reumert, NIRAS, Trade Council Denmark, Water Valley Denmark, Erhvervshus Midtjylland, Erhvervshus Nordjylland og Clean samt øvrige partnere som International Cleantech Network, The Link og Water Alliance, Danfoss, DHI og The Water Council.


Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY