Fysiske events giver vi-følelse i Aarhus

@Redaktionen
Aarhus Townhall og Slush’d Aarhus er hurtigt blevet etablerede, fysiske mødesteder for økosystemet i Aarhus. En vigtig brik i at skabe et fællesskab og et udstillingsvindue for økosystemet.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Startup Aarhus.


Med talks, intime netværk og hårdtslående trommespil fra Safri Duo, viste Aarhus sig fra en ny side som vært for startupeventet Slush’d tilbage i oktober. Et event, der ligesom søstereventet Aarhus Townhall var totalt udsolgt – og dermed et bevis på, hvor meget Aarhus har ventet på at få sine egne, store startup-mødesteder.

”Aarhus har brug for noget, der samler økosystemet. Man skal kunne mødes og udveksle erfaringer. Foundere skal møde andre iværksættere, som er på samme rejse, og det sker når man mødes fysisk og uformelt og kan dele erfaringer, ups and downs,” siger Mette Tønnesen, direktør for Startup Aarhus som står bag både Townhall og Slush’d.

Samtidig fungerer de to events som en showcase for, hvad økosystemet i Aarhus har at byde på. Både for iværksætterne, der får et udstillingsvindue til omverdenen, men også for investorer, corporates og andre interessenter i og omkring økosystemet, som kan møde hele økosystemet på én gang. Og det har økosystemet brug for.

”Man praler ikke nok i Jylland. Derfor ønsker vi os et mødested, som kan være med til at skabe en vi-følelse af, at Aarhus kan noget særligt. Når der kommer til Slush’d og Townhall, så handler det om fællesskabsfølelsen: Hvor er det sejt at en by som Aarhus kan tiltrække det her. Der skal være en stolthed af byen og dens seje iværksættere, så stifterne på et tidspunkt selv begynder at råbe højt om de gode historier fra miljøet,” siger Mette Tønnesen.

Aarhus Townhall


Hvad siger økosystemet?

Startup: Yana Vlatchkova fra Question Base

Yana Vlatchkova fra Question Base
Yana Vlatchkova fra Question Base

“Startup Aarhus har været medvirkende til at skabe et levende og engageret startup-økosystem her. De er fantastiske til at afholde mange sammenkomster og arrangementer, hvor man kan vidensdele, i løbet af året. Men intet matcher de to store datoer – Aarhus Townhall og Slush’d. Der er tonsvis af high-fives, udvekslede kontakter og råd. Det skaber et tilhørsforhold, som om det her er dit hood, og sammen kan vi gøre hinanden stærkere. At være en del af denne oplevelse som startup gør, at det er mindre ensomt at være på den hårde startup-rejse.”

 

 

Investor: Christian Vinther fra Founderment

Christian Vinther fra Founderment

“Townhall og Slush’d er med til at samle og tiltrække både nationale og internationale folk fra miljøet til Aarhus. Det er en unik mulighed for at vise økosystemet frem – det er med til at sætte Aarhus på landkortet. Og som investor giver det mulighed for at se flere spændende cases og også for at komme i kontakt med andre investorer, som ofte er interesseret i at have en lokal kontakt.”

 

 


Kommende Events:

  • Diversity Week (27-31 marts): Formålet med Diversity Week er at skabe kontakt mellem kvinder, der finansierer, grundlægger og arbejder i nystartede virksomheder. Det er at skabe et rum, hvor mindretallet bliver flertallet. Det er at anerkende udfordringer og udforske muligheder og løsninger. Nogle gange ved at skabe eksklusive arrangementer for kvinder, men også (og det er vigtigt) ved at invitere andre til at deltage i samtalen.
  • Aarhus Townhall (27. april 2023 + 13. oktober 2023): Vi samler hele startup-fællesskabet (primært lokalt, med nogle få nationale) til et kort program efterfulgt af øl og uformel netværksdannelse.
  • VC-Series (Løbende når VC’s er i byen): Vi inviterer en international venture fond sammen med en lokal vært (en anden VC eller en virksomhed) til at holde et kort foredrag og netværke med en udvalgt gruppe af lokale iværksættere.

Se oversigten over Aarhus-events her.


Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY