Anders Boelskifte Mogensen, CEO og co-founder af gaest.com, fortæller her om værdien af at blive præmieret, forventningerne til Israel og giver råd til næste års deltagere.
Udenfor skinnede sensommersolen i Tuborg Havns dybblå kanaler, som omkranser Saxo Banks hovedkvarter. Indenfor var samme banks auditorie fyldt til randen med nystrøgede hvide skjorter, svedige håndflader og iværksætterambitioner. Men alt det blev glemt i et kort øjeblik. Det var tid.
Der skulle findes en vinder iblandt de tre finalister, Hufsy, Praice og Gaest.com, i årets guldæg.
”Årets vinder af guldæg er… Gaest.com!” Annoncerede Anette Nørgaard, fra Microsoft Danmark og medlem af dette års jury.
Anders Boelskifte Mogensen er CEO og Co-founder ved Gaest.com, som er nordens største platform for udlejning af mødelokaler. For ham er udmærkelsen et udtryk for, vigtig, peer recognition. Han håber at turen til Israel kaster både inspiration og nye kontakter af sig. Slutteligt giver han et par gode råd til næste års deltagere.
En vigtig præmie
Gårsdagens sejr betyder flere ting for Anders Boelskifte Mogensen. Helt konkret at telefonaktiviteten er steget betragteligt siden de gik på scenen for at modtage præmien. Men travlheden på trods har der også været tid til at tænke på hvad gaest.com kan bruge sejren til.
”Det handler om to ting. Det første er peer recognition, det er folk fra vores felt, som sidder i juryen. Så når repræsentanter fra blandt andet Microsoft og Saxo bank, virksomheder som har taget den rejse vi lige er startet på, anerkender os, så betyder det meget. Det andet handler om prisers værdi for den vækstrejse vi er på. Det giver os og medarbejderne et boost i vores daglige arbejde.”
Forhåbninger til Israel
Selvom Tel-Aviv er kendt for det gode vejr og strande, så er det ikke sikkert at holdet fra Gaest.com vender solbrændte hjem. De kommer til Israel for at få inspiration og nye kontakter.
”Det vi ender med at gøre er at bryde holdet op i to. Så vi er nogen der fokuserer på DLD-konferencen (Innovation- og techkonference i Tel-Aviv red.). Mens andre så har fokus på at komme rundt og snakke med VCs, der er med til at funde og fuele Israels imponerende techmiljø. Guldæg-prisen er jo ikke kontanter, men det kan komme os til gode på en anden måde, når vi møder de spændende kontakter, som Innovation Centre og ambassaden sætter os i kontakt med.”
Sæt dit startup i en rammefortælling
Juryen valgte Gaest.com fordi: ”deleøkonomi på mødelokaler i realiteten er en simpel løsning, der dækker et stort og voksende behov. Teamet virker utrolig stærkt, og deres løsning er meget gennemtænkt og skalerbart.”
Anders Boelskifte Mogensen fremhæver selv vigtigheden i at binde startuppet op på en større sag, som Gaest.com, gør ved at fremhæve at de afhjælper stigende kvadratmeterpriser ved at udnytte ubrugt kontorplads bedre.
”Jeg fornemmede at der var buy-in fra juryen i forhold til at vi tappede ind i en større sag. Man skal forsøge at sætte sit startup ind i en rammefortælling, simpelthen ved at konteksualisere virksomheden. Ellers kan det måske godt blive for snævert.”
Guldæg blev i år holdt i samarbejde med: Microsoft Danmark, Saxo Bank, Innovation Centre Denmark, Valuer, TechSavvy.media og den israelske ambassade. I juryen sad bland andet: Lars Seier Christensen, Morten Strunge og Anette Nørgaard.