Efter to veloverståede konkurrencer i Europa drager danske GamerzClass til Silicon Valley for at deltage i finalen ved Startup World Cup – hvor der en investering på én million dollars på højkant.

Der er en investering på én million dollars på højkant, når danske GamerzClass på fredag indtager scenen til den store finale i ‘Startup World Cup’, som afholdes af Pegasus Tech Venture.

GamerzClass, der producerer og formidler videokurser indenfor e-sport, vandt konkurrencens skandinaviske kvalifikationsrunde i København og skal nu pitche sin forretning over for nogle af verdens mest succesfulde forretningsfolk ved den globale finale i Silicon Valley.

“Siden vi kvalificerede os til den globale finale, har vi arbejdet i døgndrift med at udvikle
vores forretningsplan og forbedre vores pitch. Vi har indgået samarbejder nye instruktører og præsenteret en helt ny abonnementsordning,” siger Victor Folmann, der har været administrerende direktør siden virksomheden blev grundlagt i maj sidste år.

Allerede blandt de bedste i Europa

Sejren i København var dog ikke alt hvad der skulle til, før GamerzClass nåede den store finale. Først måtte de fordi en europæiske finale, som blev afholdt i Prag. Her endte startuppet i april blandt de tre bedste startups – og kunne desuden rejse hjem fra konkurrencen med nye kontakter og værdifuld erfaring.

“Efter deltagelsen i Prag er vi blevet skarpere på, hvem vi er som virksomhed, og at vores produkt er mere end blot et gamingkursus. Vi har for alvor slået fast, at mange af de
færdigheder, som vi giver vores studerende, er færdigheder, som de også kan bruge i den
virkelige verden,” siger Victor Folmann.

GamerzClass fik øvet den pitch på den store scene i Prag - og det kommer dem forhåbentlig til gode, når de skal på scenen til den helt store finale i San Fransisco.
GamerzClass fik øvet sin pitch på den store scene i Prag – og det kommer dem forhåbentlig til gode, når de skal på scenen til den helt store finale i San Fransisco.

Øje for det amerikanske marked

Finaleeventet i San Fransisco består af oplæg fra nogle af verdens mest succesfulde tech-entreprenører fra virksomheder som Intel, Oracle og Netflix og afsluttes med pitchkonkurrencen, hvor GamerzClass og de 39 andre virksomheder, der har klaret sig igennem nåleøjet, skal dyste om millioninvesteringen.

“Det bliver en stor oplevelse at træde ind på scenen. Men vi er alle kæmpemæssige
konkurrencemennesker, så vi ser os ikke tilfredse med andet end en førsteplads,” siger
Victor Folmann.

På dét år virksomheden har været i gang, har 2000 kunder allerede købt kurser. Og skulle finalen i Silicon Valley ikke ende med en sejr – og en million dollars – forventer startuppet trods alt at komme hjem med nogle vigtige muligheder på det store amerikanske marked.

“Den globale finale har siden dag ét været særlig interessant for os, da der er nogle stærke
potentielle partnere i USA. Markedet er i rivende udvikling, og kan vi få hul igennem til nogle af deres e-sportsakademier og -universiteter, er det et stort skridt i den rigtige retning,” siger Victor Folmann.