Den hurtigtvoksende tyske unicorn, Gorillas, har i en serie C-runde rejst den største investering i en europæisk leveringstjeneste nogensinde. “Gorillas har sat nye standarder i leveringsindustrien,” siger investorerne om satsningen.

Det er ikke mange måneder siden, at den lynhurtige leveringstjeneste, Gorillas, for første gang indtog de københavnske gader, efter at have etableret sig i stort set alle europæiske storbyer.

Læs også: Tysk startup-raket har retning mod Danmark: Leverer dagligvarer til døren på 10 minutter

Og nu er der endnu et rygstød til den tyske unicornsom netop har netop rejst cirka seks milliarder danske kroner (næste en milliard amerikanske dollars) i en serie C-fundingrunde – den største investering i en privatejet, europæisk leveringsvirksomhed nogensinde.

Investeringsrunden blev anført af Europas største leveringsvirksomhed Delivery Hero og inkluderer yderligere investering fra tidligere investorer Coatue Management, DST Global, Fifth Wall, Tencent, Atlantic Food Labs, Fifth Wall, Greenoaks og A* samt nye investorer Alanda Capital, G Squared, Macquarie Capital, MSA Capital og Thrive Capital.

“Størrelsen af dette ekstraordinære konsortiums investering understreger det enorme markedspotentiale, der er. Vi har valgt en stærk spiller i Delivery Hero som ny hovedinvestor, da de kan yde strategisk støtte med stor indsigt i det globale leveringsmarked. Samtidig har de også unik erfaring med at skalere en tysk virksomhed internationalt — og bæredygtigt. Vi har det bedste team i branchen, førende partnere og finansielle ressourcer til at styrke vores markedslederposition, både i Europa og oversøisk”, siger Kağan Sümer, grundlægger af og administrerende direktør i Gorillas.

På vej ind i næste udviklingsfase

Investeringsrunden kommer blot syv måneder efter, at Gorillas rejste 290 millioner amerikanske dollars i en serie B-runde i marts 2021.

Siden lanceringen i juni 2020 har Gorillas haft raketfart og hurtigt udvidet mere end 180 varehuse på ni markeder på tværs af Europa. Efter den hurtige internationale ekspansion er Gorillas nu på vej ind i næste udviklingsstadie, hvor der bygges en skalérbar og robust infrastruktur i virksomheden, mens den fremtidige vækst accelereres.

Med Elmar Broscheit som CFO, Adrian Frenzel som COO og Deena Fox som CPO har Gorillas for nyligt udvidet sit globale ledelsesteam med stærke profiler, der skal facilitere en bæredygtig vækst fremadrettet.

“Gorillas har sat nye standarder i leveringsindustrien ved at tilbyde et effektivt og bæredygtigt alternativ til traditionelle indkøbsmuligheder. Vi har fulgt deres flotte vækst over de seneste måneder, og vi er utroligt begejstrede over nu at være en del af deres rejse. Begge vores virksomheder fokuserer tungt på at skabe en fællesskabsfølelse, og vi er overbevist om, at vores investering vil have en positiv indvirkning for de ansatte, kunderne og hele industrien”, siger Niklas Östberg, grundlægger af og administrerende direktør i Delivery Hero.