You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Grand Finale: Konkurrencen spidser til

@Michael

Det nordiske startup-community mødes til networking, fest og fejring den 18. oktober. Det sker, når Nordic Startup Awards’ Grand Finale løber af stablen med deltagere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

Nordic Startup Awards har siden 2012 hyldet det nordiske startup miljø. I år er ingen undtagelse og den 18. oktober ruller awardshowet den røde løber ud i den svenske hovedstad.

Det sker i kølvandet på en stribe nationale finaler, vinderne i de respektive kategorier gå videre til den samlede nordiske finale. Den danske finale blev afholdt under dette års TechBBQ.

Læs også: Nordic Startup Awards: De danske finalevindere er fundet

I år har det været sværere end nogensinde at slippe igennem nåleøjet og nå den nordiske finale. Antallet af nomineringer nåede sit hidtil højeste på mere end 1.400 nominerede. Det er en fordobling i forhold til sidste år, hvor 700 nomineringer blev registreret.

De 14 priser blev fordelt på 11 nominerede, eftersom aftenens pristyv, det sociale food-tech startup Too Good To Go, løb med hele tre priser.

Et varieret felt

Antallet af nomineringer taler et tydeligt sprog om interessen for startups i Norden er stigende. Ifølge Mette Lykke, CEO i Too Good Too Go, er miljøet omkring de små virksomheder også ved at få øjnene op for forskelligheden i virksomheder og spændende forretningsmodeller.

“Vi håber naturligvis, at vi også kan få den anerkendelse på nordisk plan. Det er et virkelig stærkt felt, vi er oppe imod med nogle imponerende og meget sympatiske løsninger. Det er også et meget varieret felt, som angriber vidt forskellige udfordringer på meget kreative måder, så det bliver spændende at se, hvilke kriterier juryen vælger ud fra,” siger Mette Lykke, der var med til at stifte Endomondo.

Mette Lykke er overvældet over at Too Good Too Go var i stand til at udmærke sig som de gjorde på aftenen.

“Vi havde slet ikke forventet at tage tre ud af tre mulige priser med hjem den aften, så det i sig selv er et kæmpe skulderklap og en bekræftelse af, at vi rører ved noget, som folk kan se en større mening med. Det betyder virkelig meget.”

Too Good To Go teamet med Mette Lykke nummer fire fra venstre

Mere end bare et awardshow

Men kulminationen på årets Nordic Startup Awards handler ikke blot om at finde cremen af nordisk iværksætteri.

Det handler også om at mødes og skabe nye bekendtskaber og forretningsrelationer. Derfor byder finaledagen også på et stort networking event designet til at forbinde entreprenante ildsjæle fra Norden og resten er verden. Partnere fra Global Startup Awards i Asien og Centraleuropa mfl. vil også være at finde til det nordiske finaleevent. Og det er noget årets vinder af Best Bootstrapped, Sleeknote, ser frem til at gå ombord i.

”Konkret forventer jeg, at møde en masse spændende mennesker fra det Skandinaviske startup miljø og forhåbentlig skabe nogle gode kontakter, der også kan blive til relationer efterfølgende. En stor del af vores success i Sleeknote skyldes netop netværk og kontakter. Helt i begyndelsen til at få dialog til potentielle kunder og partnere. Men også i dag, hvor vi i høj grad bruger netværk til at sparre med og “spille bold” opad,” siger Mogens Møller CEO og Co-founder af Sleeknote.

Foruden networking er det selvfølgelig også med stor finalespænding, at de danske finalevindere drager mod det svenske.

”Først og fremmest forventer vi, at få en stor oplevelse! Til Danish Startup Awards tog vi hele firmaet afsted. Det bliver lidt for dyrt for sådan et fattigt bootstrapped startup som vores at gøre det igen i Stockholm. Men vi tager afsted os 5 founders og har naturligvis sat forventningerne op efter endnu en sejr,” siger Mogens Møller med et smil.

Til finalen skal Sleeknote op imod islandske CrankWheel, svenske FlowBox, finske Vainu.io og det norske startup Chooose.

Du kan se alle finalisterne her.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY