You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Grønt, vidensbaseret modebrand er bootstrappet med hjælp fra erhvervslån: ”Fleksibiliteten giver ro”

@Redaktionen
Vejen til Nordenstjernes grønne og tekniske modekollektion har været fyldt med bump og sving. Fleksible erhvervslån fra Qred har været med til at give arbejdsro i processen, fortæller medstifter.

Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Qred.


De farverige fotos med smukke, smilende modeller i minimalistiske kjoler skriger ikke ”tech-virksomhed” ved første øjekast. Men modebrandet Nordenstjerne er i høj grad skabt på et fundament af viden: Modetøjet er produceret i et regenereret syntetisk tekstil baseret på nylon – fx affald fra havet og gamle tæpperester – som er væsentligt mere skånsomme for miljøet end syntetiske fibre der laves fra ny.

”Man skal ikke love guld og grønne skove, for den perfekte løsning findes aldrig. Men der findes best practice med de bedste kompromisser, så man faktisk får lavet noget, der er ansvarligt og fornuftigt – og som ikke smadrer planeten og samtidig er praktisk muligt på større skala,” fortæller Jacob Becker-Christensen fra Nordenstjerne, der med en Ph.d. i materialekemi har dybt kendskab til netop materialerne.

Læs også: Automatiske virksomhedslån skaber 10 jobs om dagen

Den grønne mission har været klar fra start, men vejen til den nuværende kollektion har langt fra været snorlige. Undervejs har Nordenstjerne også udviklet tøj i andre bæredygtige retninger, med andre koncepter og tekstiler.

På bedste startup vis har det krævet et par kovendinger at lande, hvor de er i dag; med en fuld kollektion og klar til for alvor at sætte damp på markedsføringen. Og her har fleksible lån fra Qred været et vigtigt værktøj, som betyder, at de har haft arbejdsro til udviklingen og stadig ejer hele virksomheden selv.

Jacob Becker-Christensen har både brugt Qred i sin egen enkeltmandsvirksomhed og i modebrandet Nordenstjerne. Begge steder har fleksibiliteten været en afgørende faktor.

Bootstrapped med hjælp fra Qred

To gange har Nordenstjerne været igennem kraftige omstillinger af virksomheden. Omstillinger som har været nødvendige, for at finde en plads i markedet. Men også omstillinger, der har kostet tid og penge – og som det har været svært at få finansieret i banken.

”Det er ikke nemt at etablere et nyt, lille brand. Det er nogle gange vanskeligt at få banker til at gennemskue og virkelig opleve, kende og føle, hvad det er virksomheden går ud på – særligt i den her tid,” siger Jacob Becker-Christensen og fortsætter:

”Når du har et startup holder business casen kun så og så langt, for virkeligheden skubber dig rundt. Du er lidt et mælkebøttefnug i storm. Og det gør bare, at man skal kunne tilpasse sig hurtigt, det har vi også været nødt til.”

Læs også: Virksomhedslån samme dag: Smarte tech-værktøjer gør det hurtigt og sikkert

Undervejs har Nordenstjerne blandt andet haft brug for penge til et indskud på et nyt domicil og til kapital til at finansiere deres digitale markedsføring løbende. Her kom erhvervslånene fra Qred ind i billedet, og selvom lån ikke altid er den oplagte vej for en ung virksomhed med begrænset omsætning, har det været den rigtige løsning for Nordenstjerne.

”Vi havde brug for et nyt domicil. Som high-end brand kræver det et sted, hvor vi kan have egen produktudvikling og et lækkert showroom, hvor samarbejdspartnere og kunder kan inviteres ind. Men det kræver et depositum, og det fik vi finansieret gennem Qred,” fortæller Jacob Becker-Christensen.

”Det lån har vi afdraget på stille og roligt siden da. Qred har deres priser – det er ikke en bank – men det gebyr man betaler for lånet, det opvejes i ikke uvæsentligt grad af, at man slipper for en masse bekymringer: Det er meget værdifuldt, at man kan fokusere på forretningen uden at skulle bekymre sig om, at der kommer en kappeklædt hævner og siger, man skylder dem noget,” siger Jacob Becker-Christensen.

Hos Qred har han oplevet en helt enkel model: Det er tydeligt, hvad der skal betales hver måned, og når lånet er godkendt, skal han bare sørge for ikke at misligholde det. Samtidig har han mødt fleksibilitet for afdragsfrie måneder, fordi Qred forstår virksomheden Nordenstjerne.

”Der er noget professionalisme og en venlig og fornuftig kundeservice. Fleksibiliteten giver ro, og hvis der er noget, man ikke har brug for som startups, så er det en kreditudbyder, der ånder dig i nakken, mens man jonglerer med katte, fakler og tændte motorsave hver dag,” siger han.

Et værktøj til fremtiden

Med forskellige værktøjer – herunder lån fra Qred – er det lykkedes Nordenstjerne at finansiere, udvikle brandet og begynde markedsføringen af den første store kollektion uden at afgive ejerskab til investorer.

Jacob Becker-Christensen fortæller, at Nordenstjerne så småt er begyndt at tale med mulige investorer, men det er vigtigt for stifterne, at finde den helt rigtige, hvis de skal afgive ejerskab. Og selv med en investor i ryggen mener han, at erhvervslån stadig vil være et relevant værktøj på den videre vækstrejse.

”Det er dyrt at bygge lager og markedsføre, så det er slet ikke utænkeligt, at vores markedsføring kan blive boosted med Qred-kroner i fremtiden. Det kan jeg godt se, at vi kunne have god nytte af,” siger han.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY