I sidste måned kunne Morten Elk og SimpleSite afholde den tiende version af Nordic Growth Hackers. Som altid var publikummet stort og der var flere tilbagevendende deltagere. Populariteten skyldes formentlig, at oplægsholderne er meget konkrete, når de fortæller om deres erfaringer med at skabe vækst. 

“Nordic Growth Hackers er altid meget håndgribeligt. Det er ikke generisk og folk slynger ikke om sig med buzzwords. De fortæller konkret om, hvad de laver til daglig.”

Sådan siger Steffen Hedebrandt, der er marketingdirektør i Airtame. Han er en af de tilbagevendende deltagere ved Nordic Growth Hackers, og han deltog også den 31. januar, da det tiende af slagsen blev afholdt. Han fremhæver en konkret fremgangsmetode til b2b-salg, han blev introduceret til ved eventet. Det går på segmentering af potentielle leads, som sælgere skal kontakte på LinkedIn. En slags kold kanvas på LinkedIn.

“Det er et numbers game, så bare fem ud af 100 skal svare. Det er jeg ret sikker på vil virke, og jeg vil tage hjem og prøve det,” siger Steffen Hedebrandt.

Badekarsmodellen

Fra første Nordic Growth Hackers blev holdt i oktober 2014, har det handlet om konkrete erfaringer, der kan skabe vækst.

Manden bag initiativet er Morten Elk. Han er CEO og co-founder i SimpleSite, som også finansierer arrangementerne – og som via et væld af growth hacking-teknikker får 300.000 nye brugere om måneden.

Ideen til Nordic Growth Hackers fik Morten Elk, da han mødte andre i startup-miljøet for at dele erfaringer om at skabe vækst. Her mødte han Anders Fink fra Billetto, som han fortalte om sin ‘badekarsmodel’. Den handler i alt sin enkelthed om, at man skal hælde flere kunder ind for oven, end der løber ud for neden.

“Man kan lave overraskende god matematik og nogle virkelig interessante forudsigelser, hvis man tænker på sin forretning på den måde. Anders tog modellen med hjem og omsatte den til vækstforståelse og growth hacks i Billetto. Det fik mig til at tænke, at vi burde gøre det til større og åbne events,” siger Morten Elk.

En eksakt videnskab?

Morten Elk har en baggrund med en ph.d. i matematik og fysik, og det slår igennem i Nordic Growth Hackers. Fundamentet er værktøjer og det han selv kalder en empirisk tilgang til vækst.

“Det handler om konkrete, specifikke, selvoplevede historier om, hvad der i en virksomhed på afgørende vis bidrager til væksten og ”flytter nålen”. Der er masser af pitch-events, og de har deres berettigelse, men det vi hylder er det konkrete, specifikke, afvigende, skæve og iterative,” fortæller Morten Elk.

Derfor forbereder Morten Elk altid talerne på, at de skal være konkrete, så de lever op til ideen bag Nordic Growth Hackers. Ellers kan man opleve, at talerne mest bruger tiden på at fortælle hvor fantastisk, de synes, det går i deres virksomhed eller fortaber sig i deres eget produkt.

Lige siden det første event i 2014 har folkene bag Nordic Growth Hackers flittigt forfattet  blog-indlæg og optaget video fra Nordic Growth Hackers. I dag er bloggen et kompendium af vækstværktøjer og -metoder. Erklærede growth hackers fra virksomheder som Endomondo, Vivino, Mofibo og Tradeshift har deltaget tidligere.

Endnu et growth hack

Og selvom det nu var tiende gang, Nordic Growth Hackers blev afholdt, er målet det samme som altid: Konkrete værktøjer, der kan bruges af andre.

“Mit bedste takeaway var et værktøj ved navn Similartech, der kan liste virksomheder, der bruger en bestemt software. Ideen er, at hvis de bruger en konkurrent til mig eller en bestemt type software på deres website, kan jeg målrette mit salg til de firmaer,” fortæller Taylor Ryan, Technical Growth Hacker og på nuværende tidspunkt ‘between startups’.

Morten Elk er glad for at se, at Nordic Growth Hackers har fundet et format, hvor talerne er enormt konkrete og giver deltagerne noget med hjem. Og at der både er gengangere og nye ansigter. Men han har også ambitioner om, at eventet skal udvikle sig.

“Det handler ofte om salg og marketing. Jeg drømmer om at lave en aften med et tema, der går meget dybt ind i produktet, så det ikke bare handler om skalering af salgskanaler – men også, hvordan du med growth hacking værktøjer forbedrer og tuner inde i selve produktet, så det driver væksten opad. Det er svært og kræver volumen for at teste det effektivt, men vi har efterhånden en del startups i København, der kan være med.”