You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Hader du at stå i kø? Ugens Startup vil være vennen, du altid tager med i baren

Stående fra venstre: Rasmus Rowbotham, Daniel Holst, Kasper Fuglsang. Siddende i sofa fra venstre: Steffen Engsig Aagaard, Camilla Holst, Mathias Lumholt og Jack Filipsen.
For nyligt gik en række fynske iværksættere i luften med GoOut – en appløsning, der kan mindske køer til festivaler, i madboder og på barer. Nu drømmer de om at blive den primære betalingsløsning kultur- og nattelivet.
For nyligt gik en række fynske iværksættere i luften med GoOut – en appløsning, der kan mindske køer til festivaler, i madboder og på barer. Nu drømmer de om at blive den primære betalingsløsning kultur- og nattelivet.

Selvom de fleste hader det, venter vi hele tiden på noget; på at tørretumbleren bliver færdig, at ekspedienten sætter en ny bonrulle i eller at det bliver vores tur i køen. En undersøgelse foretaget af amerikanske Timex viser, at amerikanerne i gennemsnit bruger seks måneder af et helt liv bare på at vente. Tænk bare, hvad man kunne have gjort med et halvt år mere?

Måske kan mere af ventetiden i fremtiden bruges sammen med venner og familie. I hvert fald hvis det står til det danske tech-startup GoOut, der netop har lanceret en app, som gør det muligt at bestille og afhente mad og drikkevarer mere effektivt i kultur- og nattelivet. Tanken er, at løsningen skal mindske tiden, vi bruger i kø.

”Når man er sammen med venner, vil man ofte gerne give en omgang. Udfordringen er bare, at det ofte ender med, at man er væk fra fællesskabet i lang tid. Og det er jo ærgerligt, når den tid kunne være blevet brugt med at hygge sig med hinanden,” forklarer Jack Filipsen, der er CEO og medstifter af GoOut.

Sammen med sine medstiftere Rasmus Rowbotham, Mads Hougesen Idéen fik Jack idéen tech-løsningen, efter han selv havde oplevet frustrationerne ved at hente friske forsyninger til bordet.

”Både Rasmus og jeg er kommet op i alderen og var blevet trætte af at gå glip af kvalitetstid med vennerne pga. kø til baren. Derfor gik vi i gang med at udvikle en teknologisk løsning, der kunne løse problemet” griner Filipsen.

Mange har forsøgt – og fejlet

Det er ikke første gang, nogen forsøger at lave en løsning på det til tider kaotiske kulturliv i Danmark. Men mange har knækket halsen på det faktum, at mange fx barer og spillesteder er topstyret af store konglomerater og teknologisk set konservative.

Alligevel mener folkene bag GoOut, at tiden er moden til deres løsning.

”Det er først inden for det seneste halve år, at mange steder uden for København har fået mobilepay,” konstaterer Filipsen.

Spørger man forbrugerne af kulturlivet, vil de have det hele. Men vender man den om og spørger aktørerne, hvad der ville gøre deres forretning og arbejdsliv bedre, kan man måske finde en formel på succes, mener Jack Filipsen.

”Rigtig mange steder er drevet af bl.a. frivillige medarbejdere. Derfor har vi sørget for, at vores app både kan betjenes af Simon på 18 og Rikke på 60. De accepterer bare ordren, stiller varerne klar (her får brugeren en notifikation, red.) og trykker på udlevér-knappen i appen,” fortæller han og fortsætter:

”Vores forretningsmodel er bygget op omkring, hvordan vi gør noget godt for vores kunder.”

Vil være den primære betalingsløsning

Indtil videre er GoOut primært i testforsøg rundt omkring i Odense. Men stifterne har fået så gode tegn på, at appen skaber værdi, at de er fortrøstningsfulde, når det gælder finansieringen af vækstrejsen.

”På sigt, inden for det næste års tid måske, skal vi måske ud at rejse penge. Det kommer an på flere ting. Men ellers er vi så langt, at vi relativt hurtigt kan blive en bæredygtig forretning og dermed finansiere vores egen vækstrejse,” forklarer Jack Filipsen og fortsætter:

”Vi kigger skarpt mod udlandet, fordi vi er nødt til at få styr på vores konkurrenter. Der findes lignende amerikanske løsninger, men det er min klare vurdering, at de ikke har styr på det europæiske marked. Derfor skal vi gå i den nordiske retning. Vi vil gerne afsøge muligheden for Sverige og Norge inden så længe,”

Og rejsedestinationen er allerede klart defineret.

”Vi drømmer om at blive den primære betalingsløsning, som kan forkorte landets afstande. Hvis du fx er FCK-fan og rejser til Aalborg til en udekamp, hvorfor så ikke bestille og betale i den app, du er vant til at bruge i København, når du er på stadion eller ude i kulturlivet?” fortæller iværksætteren.

I dag er de i alt ti ansatte i GoOut og er i fuld gang med at rulle appløsningen ud. Men den øvelse kræver ikke nødvendigvis, at stifterne flyver langt fra startuppets rede.

”Tommelfingerreglen er, at hvis appen virker i Odense, virker den alle steder. Derfor vil vi henover den næste tid lave testforsøg til sommerfester, kulturarrangementer, festivaler osv. for at blive skarpe på brugeradfærden. Derfra er det ringe i vandet-effekten: Resten af Fyn og så all-over,” griner Jack Filipsen.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY