SaaS-virksomheden Turis, som hjælper små og mellemstore virksomheder med at digitalisere deres engroshandel, har landet en investering på seks mio. kroner. 

Software as a Service-virksomheden Turis har netop landet en investering på seks mio. kr.

Vækstfonden, Techhub Invest og række business angels, heriblandt Jørgen Balle Olesen fra Saxo.com og Mike Nielsen fra Coolshop, er blandt investorerne.

“Selvom vi er glade for, at vi har sikret kapital til at fortsætte væksten af Turis, så er det blot en lille del af gevinsten,” siger Casper Groot, stifter af Turis, og fortsætter:

“En anden og mindst lige så vigtig del i handlen er, at vi har tilføjet til teamet en række relevante kompetencer såsom Software as a Service, e-commerce og professionelle investorer, som vi ikke havde i forvejen. Disse færdigheder og erfaringer er helt afgørende for, at vi når vores mål om at være en stor international spiller i nær fremtid.”

Turis gør det muligt for små og mellemstore virksomheder at digitalisere deres wholesale ved at automatisere en række processer, som hidtil har været manuelle.

“I Vækstfonden vil vi gerne være med til at udvikle virksomheder, der er med til at drive innovation og skaber vækst og arbejdspladser. Turis adresserer en stor efterspørgsel i markedet for B2B e-commerce. Efterspørgslen på automatisering af workflows i wholesale og en god brugeroplevelse, som vi kender det fra B2C, kan tydeligt ses i selskabets vækstrater,” siger Simon Frederik Øelund, Investment Manager i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, om investeringen i Turis.

Coronakrisen som katalysator

Turis blev grundlagt i februar 2020 af Casper Groot og Dan Christoffersen på baggrund af stifternes egne erfaringer med engros-området – en anden betegnelse for wholesale. Duoen savnede, at de grundlæggende processer omkring det at sælge fysiske produkter, blev digitaliseret.

“Da coronakrisen ramte, fik mange consumer brands øjnene op for vigtigheden i et effektivt – og ikke mindst digitalt – ansigt udadtil. Det gjaldt ikke mindst for business-to-business, hvor mange virksomheder stadig er afhængige af medarbejdere, der manuelt udfører salgsopgaver på wholesale-området, på trods af at der meget ofte er tale om rutineopgaver, eller simple genbestillinger fra eksisterende kunder,” siger Casper Groot.

Han uddyber, at mange virksomheder, der har wholesale som deres primære forretningsgrundlag, med tiden har udviklet komplicerede interne processer, som ikke nødvendigvis bygger på logik men i højere grad antagelser og undtagelser i form af forskellige rabatter og betingelser.

“Med færre hænder – og et behov for et stærkt digitalt setup – har tiden under coronakrisen givet anledning til, at virksomheder har kunnet stille spørgsmålstegn ved måden, de gør tingene på i praksis. Hvis det fysiske fremmøde i virksomhederne har kunnet erstattes af digitale alternativer, er det så nødvendigt at tage på salgsbesøg med et par croissanter under armen for at få en kunde til at lægge en simpel genbestilling?” spørger Casper Groot retorisk.