You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Health Tech Hub Copenhagen: Det er tid til at indlede økosystemets næste fase

Tiden er moden til at gøre økosystemet større og bredere, mener organisationen Health Tech Hub Copenhagen, der siden 2019 har arbejdet for at samle og støtte danske startups inden for sundhedsteknologi.
@Redaktionen

Vi skal udvide og udbrede miljøet omkring dansk sundhedsteknologi, så danske startups i fremtiden kan vokse endnu hurtigere, mener organisationen Health Tech Hub Copenhagen.

Vi skal udvide og udbrede miljøet omkring dansk sundhedsteknologi, så danske startups i fremtiden kan vokse endnu hurtigere, mener organisationen Health Tech Hub Copenhagen.

This post is also available in: English

Selvom den danske sundhedsindustri over en bred kam er en bragende succes, er der stadig plads til forbedringer, hvis vi skal følge med udlandet.

Tiden er nemlig moden til at gøre økosystemet større og bredere, mener organisationen Health Tech Hub Copenhagen, der siden 2019 har arbejdet for at samle og støtte danske startups inden for sundhedsteknologi.

”Selvom health tech er en ung industri, er den i en rivende udvikling. Pandemien var med til at gøre området politisk vigtigere og i dag har flere og flere lyst til både at starte virksomheder eller investere i dem. Sundhedsteknologi er blevet ’need to have.’ Og det skal økosystemet afspejle,” fortæller Martin Broch Pedersen, der er Business Development Director i Health Tech Hub Copenhagen.

Martin Broch Pedersen Business Development Director i Health Tech Hub Copenhagen

Startuporganisationen er siden stiftelsen vokset til 36 medlemsvirksomheder, der har bragt digitale sundhedsløsninger ud til over 4,8 millioner mennesker og har over 1.400 ansatte i alt.

Og skal den succes fortsætte, er vi nødt til som samfund at skabe endnu flere synergier på kryds og tværs af sundhedsindustrien, forklarer Martin Broch Pedersen.

”Styrken i et økosystem ligger i evnen til at nyde godt af hinanden. Hvis du i Silicon Valley f.eks søger en CFO til dit startup, rækker adskillige relevante kandidater hurtigt hånden i vejret. Den type synergier og sammenhængskraft vil vi gerne styrke i Danmark.”


Health Tech Hub Copenhagen

  • HTHC har 36 medlemsvirksomheder og har hjulpet i alt 52 startups siden stiftelsen.
  • I alt 3956,4 mDKK er blevet investeret i danske health tech-startups siden 2019 (kapitalinvesteringer).
  • 5,779 nye jobs er blevet skabt i danske health tech-startups siden 2019.
  • HTHC’s medlemmer har bragt digitale sundhedsløsninger til over 4,8 millioner mennesker og har over 1.400 ansatte i alt.

Vigtigheden af community

Siden stiftelsen har dansk health tech været på en opadgående kurve. Resultaterne har været så positive, at Health Tech Hub Copenhagen sidste år rejste en ny millionbevilling fra Industriens Fond.

Den friske bevilling på cirka 33 mio. DKK er en af de ting, der giver organisationen mod på at være katalysator for økosystemets næste skridt.

”Konkret handler det om, at vi gerne vil invitere flere til at blive en del af health tech-økosystemet. Vi har alle sammen brug for hinanden. Derfor vil vi gerne bygge bro til investorer, advokatvirksomheder, revisionshuse, headhuntere, dygtige bestyrelsesmedlemmer og så videre. Jo flere der specialiserer sig inden for det her område, desto stærkere bliver vi samlet set” siger Martin Broch Pedersen.

Health Tech Hub Copenhagen til TechBBQ 2023

Der findes over 270 health tech-virksomheder i Danmark – et tal, der vokser år for år. Ambitionen er, at organisationen skal være hjemsted for over halvdelen af dem på sigt. Foruden at tiltrække nye typer virksomheder til health tech-økosystemet, fortæller Martin Broch Pedersen.

”Software virksomheder der udvikler health tech har brug for heterogene teams. Der er behov for, at både softwareudviklere, regulatoriske eksperter, sygeplejersker, læger, investorer m.fl. arbejder sammen. I Danmark kan det derfor være frustrerende, at vi ofte har en god idé, men ikke altid har ressourcerne til rådighed, så vi kan sætte motoren bag et koncept i gang. Det er den flaskehals, vi vil adressere.”

For selvom Danmark ikke kan bryste sig af det største og mest ekspansive health tech-økosystem, gør den høje tillid i samfundet, den digitale modenhed og den unikke mængde data om borgernes sundhed landet til en potentiel guldmine for sundhedsteknologiske startups.

”Vi er overbeviste om at vi vil se flere succesfulde health tech virksomheder, hvis vi får flere investorer og bestyrelsesmedlemmer med indsigt i industrien og mere specialiseret rådgivning. Health tech skal vokse både i kvalitet og kvantitet og potentialet er stort, hvis vi kan lykkedes” siger Martin Broch Pedersen.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY