You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Healthtech-startup vinder iværksætterpris: Nu er drømmen at udvide til USA

Vinderene Droplet IV modtager en pengepræmie på 500.000 kr., da de fredag vandt Industriens Fonds Iværksætterpris til Danish Tech Challenge.
Efter fem måneders intensiv acceleration er Droplet IV, som står bag et automatisk skyl til IV-rør, kåret som vinder af Danish Tech Challenge 2022. Med kåringen og præmiechecken i hånden er ambitionen nu at udbrede produktet til det amerikanske marked.

Siden 2014 har Danish Tech Challenge hjulpet iværksættere på markedet med deres hardware-produkter gennem et accelerator-forløb. Ligeledes i år, hvor vinderen healthtech-virksomheden Droplet IV, der blev kåret ud af de i alt 19 mest lovende hardware-startups i Danmark.

Droplet IV har udviklet en ny teknologi, der automatisk skyller IV-rør, når patienter modtager intravenøs medicin, hvilket kan frigøre sygeplejersker for mange minutters ekstra manuelt arbejde hver dag. Derfor vækker sejren begejstring hos folkene bag.

”Vi er så taknemmelige for al den hjælp, vi har fået i Danish Tech Challenge. Det er fantastisk at stå her i dag. Det giver brændstof til de lange hårde arbejdsdage, og det er det værd, når man sidder til kl. 5 om morgenen og arbejder. Nu skal vi videre med vores produktudvikling, ansætte nogle dygtige mennesker – og så er målet at komme til USA med vores produkt,” fortæller Marcus Borum Mølskov Bech og Tore Victor Chrom Allerup, Co-CEOs i Droplet IV.

Over alt på hospitaler bruger sygeplejersker tid på at skylle IV-rør, når patienter er i behandling med intravenøs medicin. På grund af travlhed kan sygeplejerskerne sommetider ikke nå skyllet, og så modtager patienten ikke den medicin, som var tiltænkt. Medicin skal ende i mennesker – ikke i skraldespanden – er mottoet hos

Teknologiløsninger vigtigere end nogensinde før

Samtidens store udfordringer kalder på nye teknologier og innovativ produktudvikling. Særligt inden for klima og MedTech, hvor udviklingen i disse år går stærkt. De fem finalister i denne sæson af Danish Tech Challenge, som pitchede til finalen, udvikler produkter inden for blandt andet MedTech, IoT og Nanoteknologi.

Men vejen til markedet med de type teknologier er lang og krævende. Derfor kan et program som Danish Tech Challenge gøre rejsen en smule lettere.

”Vores fornemmeste opgave er at hjælpe disse startups. Vores mål er at skabe robuste industrivirksomheder, og der er ingen tvivl om, at det er hårdere at være startup nu end for blot halvandet år siden. Der bliver investeret færre penge, der er supply chain-udfordringer, vi er ramt af inflation og generelt en opbremsning i markedet. Det er i langt højere grad end før vigtigt at kunne vise, at man ikke er en usikker case. Startups skal have orden i penalhuset,” siger Steen Donner, CEO i DTU Science Park.

Siden 2014 har Danish Tech Challenge accelereret 180 startups, de har modtaget samlet 2,7 milliarder i funding, der er blevet skabt omkring 1500 arbejdspladser, og i dag eksporterer to ud af tre til udenlandske markeder.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY