Stifter af Hedia Peter Lucas

Hedia accelererer sig til store aftaler og foretrukken forretningsmodel i Tyskland

@jakob

Det danske diabetes-startup har de seneste to måneder været en del af et tysk acceleratorforløb. Det har indtil videre kastet et samarbejde med et større globalt pharmafirma af sig, men vigtigst af alt har de fundet deres foretrukne forretningsmodel.

Det danske diabetes-startup har de seneste to måneder været en del af et tysk acceleratorforløb. Det har indtil videre kastet et samarbejde med et større globalt pharmafirma af sig, men vigtigst af alt har de fundet deres foretrukne forretningsmodel.

“Vi er her fra klokken 8 om morgenen til 8 om aftenen. Så går vi ud og spiser, og så arbejder vi videre bagefter,” siger Peter Lucas, stifter af Hedia.

Sådan er hverdagen, når man er en af de ti startups, der deltager i Startupbootcamps Digital Health acceleratorforløb – 3.000 andre blev frasorteret.

Hedias app gør det nemmere for diabetesramte at regulere og fastholde et mere stabilt blodsukker, og ved hjælp af maskinlæring og mere data bliver rådgivningen bedre og mere personlig over tid

Vi har fanget Peter Lucas på vej op fra Mindspaces kontorkælder, der danner rammerne omkring acceleratorforløbet, til en snak om det hidtige udbytte af acceleratorforløbet. 

”Cremen af cremen”

De lange arbejdsdage og adgangen til relevante eksperter har været afgørende for de stormskridt startuppet har taget på det sidste.

”Vi er omgivet af læger, maskinlæringseksperter og data scientists – det er cremen af cremen. Der er en masse mentorer og corporate parter, der ved, hvor det gør ondt,” siger Peter Lucas.

Men hvor gør det så ondt på et startup, der har været med i Accelerace, fået et Discovery-lån af Seed Capital og har været en del af NOME acceleratoren?

”På vores business model. Det er faktisk fælles for alle de startups, der er hernede. De fleste har en freemium model. Vores mission har hele tiden været at være gratis, så alle kan få adgang til vores service – og det er det stadig,” siger Peter Lucas.

Whitelabelløsning er win-win

Hedia har allerede afprøvet en forretningsmodel, hvor de lavede desktop research for et globalt pharma firma, men den forretningsmodel er blevet Peter Lucas’ tredjeprioritet. Hedia satser hellere på en licensløsning.

”Førsteprioritet er at indgå samarbejder med forsikringsselskaber. Lige nu er der et stort tysk firma, der er interesseret at lave en whitelabel-løsning med vores produkt. Så erstatter vi al Hedia branding på appen og indsætter det pågældende firmas i stedet,” siger Peter Lucas.

Læs også: “En mandag aften klokken halv 12 smuldrer mit liv”

Han er lige nu i dialog med et tysk forsikringsselskab, der sidder på omkring 20 procent af det tyske marked. Navnet kan Peter Lucas ikke afsløre – endnu.

”Vi får både data og licenspenge ud af et sådant samarbejde, så vi bliver både klogere og rigere. Samtidig kan den løsning skaleres uden problemer. På den måde er det win-win,” siger Peter Lucas.

Det vigtige ved at sælge

Desktop researchen er måske ikke den foretrukne forretningsmodel, men den har vist at Hedia er profitabelt. Det gør en forskel for Peter Lucas, når han snakker med venturefonde.

”Jeg var i Lissabon og pitche for et par dage siden. Der kom en investor op og spurgte indtil vores business model. Der kunne jeg hurtigt forklare ham, hvordan det hænger sammen – det gør virkelig en forskel,” siger Peter Lucas.

Det har endnu ikke kastet den store investering af sig, men der er en række velbjærgede tyske VC’ere, der viser interesse lige nu.

”Venturefondeneer sindssygt skarpe hernede, og deres ticket size er noget større end i Danmark. Der er flere om buddet, og vi er i dialog med en håndfuld tyskere lige nu. Det er noget nemmere, når man har bevist at ens løsning er profitabel, som vi gjorde med desktop researchen,” siger Peter Lucas.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY