You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Hurtigvoksende startup bliver en del af Googles accelerator program

@Adam

Aarhusianske Hakio udbyder en maskinlæringsplatform til at håndtere det voksende affaldsproblem i modeindustrien. Nu skal Google hjælpe med at skalere.

Aarhusianske Hakio udbyder en maskinlæringsplatform til at håndtere det voksende affaldsproblem i modeindustrien. Nu skal Google hjælpe med at skalere.

This post is also available in: English

SaaS-virksomheden Hakio rejste 30 millioner kroner til vækst tilbage i februar, og har derfor fokus på at skalere. Ved at blive en del af Googles startup-program, får de nu mulighed for yderligere at accelerere væksten, når de får adgang til en robust infrastruktur gennem Google Cloud.

Det nye partnerskab skal sætte yderligere fart på at gøre kunstig intelligens til en integreret del af forsyningskæderne. I praksis vil Hakio gøre det muligt for modebrands og detailhandlere at træffe datadrevne beslutninger, så de kan have de rigtige mængder på lager på de rigtige tidspunkter. 

Malthe Bjerg Vittrup, medstifter og CEO i Hakio, har tidligere forklaret, hvad integrationen af maskinlæring kan gøre for virksomhederne:

“Ved at fjerne bias, når man opretter en basisprognose, og efterfølgende inkludere ekspertviden i en elegant og brugervenlig platform, kan modebrands øge planlægningsnøjagtigheden og reducere driftsomkostninger og arbejdskapital. Det betyder, at virksomhederne kan frigøre midler, som de kan bruge andre steder,” siger han.

Iværksættere er vigtige for tech-giganterne

Startups som Hakio giver Google og andre store tech-virksomheder adgang til nye idéer og innovation. Omvendt sidder Google tungt på markedet og har alle de nødvendige ressourcer til projekter, der udfordrer status quo.

Derfor ser man også mange af de store spillere til events i økosystemet: 

“Googles’ DNA er at være innovative, og derfor er startups altafgørende for os. Vores deltagelse i TechBBQ er med til at skabe en bevidsthed hos de helt unge startups om, at muligheden for at samarbejde med Google eksisterer,” har Christel Nielsen, VC Business Development and Startup Program Manager hos Google, tidligere fortalt til Dansk Industri.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY