Hvad mener techstartup-ordføreren?: Dansk Folkeparti

Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti. Foto: Facebook.

Valget er lige om hjørnet. Derfor har vi bedt partiernes “techstartup-ordfører” svare på, hvad partiet vil gøre for techstartups. Her kan du læse, hvad Hans Kristian Skybbe fra Dansk Folkeparti mener.

Valget er lige om hjørnet. Derfor har vi bedt partiernes “techstartup-ordfører” svare på, hvad partiet vil gøre for techstartups. Her kan du læse, hvad Hans Kristian Skybbe fra Dansk Folkeparti mener.

Hans Kristian Skibby har en baggrund som blandt andet speditør, lagerchef og logistikchef, før han i 2002 fik en plads i folketinget for Dansk Folkeparti.

Han har været aktiv i Dansk Folkeparti siden 1995, og er sideløbende med folketingskarrieren en del af byråddet i Hedensted Kommune, hvor han ved sidste valg blev viceborgmester.

Han er i dag vækst- og erhvervsordfører for Dansk Folkeparti og er opstillet i Østjyllands Storkreds.

Du kan læse, hvad de øvrige partiers “techstartup-ordfører” mener her.

Hvad ser du, som den vigtigste indsats i politisk kan gøre for danske tech-iværksættere?

Generelt skal vi have nogle gode rammevilkår for iværksættere i Danmark, og det synes jeg også, vi har i dag. Politisk skal vi sørge for at facilitere de rammer, man skal bedrive iværksætteri indenfor – bla. med rådgivning og sparing.

Nogle iværksættere har brug for nogle ting, andre har brug for noget andet, og nogle tredje siger nej tak og kan selv. Det er meget forskelligt, og jeg synes heller ikke, at der skal være et tætmasket setup af iværksættertilbud. Man skal passe på med at lave standardpakker – det skal være så individuelt som muligt.

Meget gør vi gennem Erhvervsfremmesystemet, hvor vi har lavet et nyt system, hvor Erhvervshusene ikke kun er for iværksættere, men også for mindre virksomheder, der har været etabelret i mange år. Det skal jo gerne gøre, at det bliver oplevet lidt mere transparent, at man ikke bliver mødt af 27 forskellige døre. Som iværksætter skal man have relativt få døre ind til det offentlige og de bidrag, der følger med.

Hvad ser du som en særlig, dansk startup-styrke, og hvad vil du gøre for at udvikle den?

En særlig startup-styrke er, at Danmark igennem flere år er kåret som et af de bedst lande at starte virksomhed og investere i.

Vi har selvfølgelig stadig udfordringer. Danmark er ikke i front ift. at tiltrække udenlandsk investorkapital til nye startup, så der er noget at arbejde med.

Det er ikke statisk – der er mange steder, man kan gøre det endnu bedre, men generelt har vi gode vilkår ift. De tilbud man skal have fra myndigheder og rådgivning osv. Der syntes jeg ikke, det er så skidt endda.

Hvad er i dine øjne den mest spændende teknologi lige nu?

Produkter til overflader, som nedbryder partikler i byer, er den slags banebrydende virksomheder, som jeg er glad for fylder meget.

Dels at de formår at skabe eksport og dels at produktet er udviklet for at nedbryde nogle af de forureninger, vi har.

Kan vi kombinere danske arbejdspladser, eksport af produkter og grønne løsninger – så er det lige i skabet.

Hvilket dansk tech-startup gør dig begejstret og hvorfor?

Der er mange startup, som byder ind med mange ting. Der bliver udviklet droner til at vedligeholde offshore-vindmøller, som kan flyve op og tage højopløselige billeder og derved spare tid på manuel inspektion. Og der er virksomheder, som arbejde på at udvikle flydende vindmøller – blandt andet Welcon i Give.

Det er fantastisk, når der er nye opfindelse til den slags ting. Kommer vi dertil en dag, hvor vi kan stille vindmøller endnu nemmere op på havet end på land, er det jo også en banebrydende udvikler. Der er mange af den slags projekter på vej i Danmark, og dem hilser vi altid velkommen.

Hvad er det mest tech-agtige, du gør i din hverdag?

Jeg er ikke specielt tech – jeg er en mand på 50. Jeg er glad for mange af de modeller og løsninger, der bliver udvikler, men jeg er går ikke og udvikler dem. Jeg er almindelig forbruger.

Der er mange ting, der er blevet lettere for forbrugere. Fx. har vi fået bluetooth i snart sagt alle produktet i huset, og når man får trådløse produkter, gør det det nemmere for forbrugerne. Og så er bluetooth jo en dansk opfindelse.

Det er ikke en ny løsning, men den er kommet i flere og flere produkter – når du kommer i en bil, skal du have parret din telefon med bilen. Jeg har sågar et el-flygel derhjemme, som også er online med alverdens ting.

Foto Steen Brogaard

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY