Hvad sker der i Aarhus!? Fire centrale personer fra økosystemet giver deres bud

Hvad sker der i Aarhus!? Fire centrale personer fra økosystemet giver deres bud

Vi har spurgt en række centrale figurer fra det aarhusianske startup-økosystem, hvordan de ser udviklingen i det aarhusianske startup-økosystem lige nu.

Anders Boelstifte Mogensen, stifter af Gaest, Landfolk og venturefonden Founderment

“Der er noget i gære i Århus. Der er forskellige gode initiativer som hjælper på vej – det er Aarhus Townhall jo et godt eksempel på. Mange af dem, som selv har bygget en succesfuld virksomhed, vil gerne vil gerne give tilbage til communitiet. Vi ser også dygtige techfolk, som vender hjem til Aarhus med erfaring fra store tech-virksomheder i udlandet – og de bringer en masse netværk og kompetencer med tilbage. Og så er der nu nogle idoler som Lunar, som gør, at der noget at se op til.

Vi begynder at se spirerne af de frø, der er plantet over en årrække af ildsjæle i startup-miljøet, virksomheder, kommune og region. Det her er ikke noget, der sker over night.”

Niels Holst, Heyfunding.dk

“Det har været spændende at følge det aarhusianske startup økosystem de sidste 10 år. Startupmiljøet har historisk set nok været lidt fragmenteret og indimellem lidt anonymt. Der er en masse dygtige personer og aktører, der har været med til at udvikle miljøet til det det er i dag, men der har manglet en organisation som The Link/Startup Aarhus til at samle det hele.

Det er uden tvivl et stort boost til startupmiljøet at de er kommet på banen. Jeg tror, at det er med til at spille alle de eksisterende og bærende kræfter i det aarhusianske startup økosystem endnu bedre, så vi sammen kan skabe et af verdens bedste startupmiljøer.”

Adrian Fey Matthew, medstifter af Culture Works

“Jeg har lige bladret igennem Startup Guide’s bog om det aarhusianske startupøkosystem, som blev udgivet første gang i 2015. Og det er tydeligt for mig, at mange af de spillere, aktører og startups, der huserede for snart 10 år siden, stadig er i gamet – men i en udviklet og forædlet form; økosystemet er blevet mere voksent.

Men professionaliseringen i miljøet skaber også et vakuum for fælles udvikling, samarbejde og dialog. Når jeg taler med Systematic, Humio eller Bright Star Studio, så vil tech-virksomhederne virkelig gerne Aarhus og miljøet, men de har behov for flere tech-broer, der binder økosystemet sammen på tværs af kompetencer og startup-anciennitet.”

Nichlas Walsted, Co-founder og CEO at Swap Language

”Jeg ser at vi står i en situation, hvor der er et super stærkt felt af nytilkomne virksomheder i et seriøst stærkt økosystem. Vi lærer fra hinanden konstant – også selvom vi bare mødes på et socialt plan. Det gør en kæmpe forskel at have mennesker du kan spejle dig i; som har lavet nogle fejl, du ikke nødvendivis beøver at lave.

Vi har en platform at mødes i økosystemet, så vi kan sørge for at den viden vi opbygger ikke går tabt. Vi er vokset, men vi vil gerne give tilbage til de helt nye – det økosystem, som har givet os så meget. Og Aarhus Townhall er helt klart én af løsningerne”

FREE E-PAPER:
Get our magazine "Grow Aarhus"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY