Digital Nomade, TechHack, Michelle Rødgaard-Jessen

Hvordan bliver du digital nomade?

@simone

Michelle Rødgaard-Jessen har de seneste tre år levet som digital nomade med base i så forskellige lande som Barcelona, Brasilien, Marokko og Malaysia. Hun sprang ud i det og opmuntrer andre til at gøre det samme. Få hendes bedste tips her.

Planlægning

“Det kræver en del planlægning at arbejde ambitiøst og have tid til at opleve samtidigt. Jeg arbejder faktisk ret meget mandag til fredag og holder weekenden fri, men har også muligheden for at være fleksibel. At være digital nomade er ikke lig med at holde ferie.”

Læs også: Som digital nomade er hele verden hendes arbejdsplads

Kommunikationen

“Arbejder man remote er klar kommunikation meget vigtigt. I Workhero har vi organiseret os sådan, at vi hver er ansvarlig for en kunde og kun samarbejder om interne projekter. Vi bruger hinanden til sparring, men har faste ansvarsområder.”

“Man skal huske at overkommunikere. Sender jeg eksempelvis en opgave videre, skal mine medarbejdere skarpt vende tilbage med, at de har modtaget den, og når de har løst den.”

“Der er kommet mange digitale værktøjer, som kan gøre hverdagen nemmere. Vi bruger mest Skype, e-mail, Slack og Trello, men find dem, der gør dit arbejde mest effektivt.”

Den faste base

“Det kan være besværligt at jagte wi-fi, så brug lidt tid på at finde nogle gode deals og se, hvor der er gode kontorer eller flyverpladser. Du kan også bruge mindre energi på at omstille dig ved at bo lidt længere tid ét sted, så du kan finde nogle rutiner. Jeg anbefaler tre til seks måneder med en fast base, hvorfra man så kan rejse ud på weekendture.”

Alt det praktiske

“Der er en del praktiske ting ved at rejse meget. Når man er ude mere end seks måneder om året, må man faktisk ikke være registreret i Danmark, så det kan godt blive kompliceret for nogen. Man kan melde sig helt ud, og ikke være registreret nogen steder. Men det betyder så tilgengæld, at du ikke er omfattet af nogen ydelser, og selv skal ud og finde alle de velfærdsydelser, man normalt får i Danmark.”

Hvor skal turen gå hen?

“Med vores danske pas kan vi næsten rejse alle steder hen. Det er kun få steder, man har brug for visum. Jeg har selv en forkærlighed for Sydøstasien, men der er flere aspekter at tage med i sine overvejelser; transport, diversitet, levestandard, internetforbindelse, kontorer, communities og kulturer.”

Du behøver ikke gå all in fra starten

“Mange tror, de skal have 20 års erfaring, før de kan tilbyde værdi som selvstændig. Tag udgangspunkt i det, du ved, start der, og se, hvad det kan udvikle sig til. Der er mange måder at gøre det på; det kan være en kortere periode eller et par måneder hvert år, det kan også være, at man kan lave en aftale med sin arbejdsgiver om, at kan være remote mod en modydelse. Man behøver ikke gå all in som selvstændig og rejse hele jorden rundt, men har man lyst, skal man prøve det af.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY