Hvordan ser politikerne på iværksættere? Mona Juul, Det Konservative Folkeparti

Mona Juul, Erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti.

Hvad er dit forhold til iværksætteri? Hvad er en iværksætter for dig? Og hvilken slags iværksætter, bør vi være særligt stolte af? Her giver Mona Juul, som er Erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, sit bud.

Hvad er dit forhold til iværksætteri? Hvad er en iværksætter for dig? Og hvilken slags iværksætter, bør vi være særligt stolte af? Her giver Mona Juul, som er Erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, sit bud.

Iværksætterstrategien er liiiiige om hjørnet. Og det har den næsten været i et år.

Derfor kender vi efterhånden også de vigtigste punkter i de igangværende forhandlinger, som i stort omfang handler om skatterammer, der skal gøre det nemmere at være risikovillig for både foundere, medarbejdere med aktier og investorer. Men hvordan er politikernes forhold egentlig til iværksætteri, sådan mere grundlæggende?

Vi har givet Erhvervsordførerne fra alle partier mulighed for at give deres bud. Her kan du læse svarene fra Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti.


Blå Bog: Mona Juul, Det Konservative Folkeparti

  • Politik: Valgt til Folketinget i 2019 som kandidat for Det Konservative Folkeparti i Aahus Østkredsen. Erhvervsordfører, Forbrugerordfører, Klimaordfører og Turismeordfører
  • Erhvervsliv: Adm. direktør og partner for Envision (2007-2018). Derudover en række stillinger i det private erhvervsliv indenfor blandt andet salg og marketing. Desuden i bestyrelsen for Bocuse d’Or Danmark og FOF Aarhus.

Hvad er dit forhold til iværksætteri?

Jeg har startet og opkøbt flere virksomheder i regi af den virksomhed, jeg var medejer og CEO for i mange år, inden jeg gik ind i politik. Jeg har fulgt mange og meget iværksætteri og blandt andet som mangeårigt bestyrelses- og forretningsudvalgsmedlem i Dansk Erhverv haft fokus på vilkår for iværksættere. Som politiker er jeg optaget af erhvervspolitik. Optaget af hvor pengene kommer fra, og hvordan vi giver så gode incitamenter som muligt til at udvikle, drive og starte virksomhed. Stor som lille.

Hvad er en iværksætter for dig?

Det er ikke svært at starte op. Det er svært at hænge på og endnu sværere at skalere. Derfor er en iværksætter for mig en modig og optimistisk person. Som er vedholden, nysgerrig og har lyst til at lære. Jeg synes ikke, det giver mening at definere yderligere. Alle, der er gået selvstændige eller har startet en virksomhed, er iværksættere.

“Det er ikke svært at starte op. Det er svært at hænge på og endnu sværere at skalere.”

Mona Juul, Det Konservative Folkeparti

Hvilken slags iværksætter bør vi være særligt stolte af?

Alle iværksættere har en berettigelse. Vi har brug for en meget stærkere selvstændighedskultur og bør derfor være stolte af alle, der starter op. Er du soloselvstændig grafiker eller Lars Larsen-typen, så har vi brug for dig. Mit politiske fokus er også netop på begge dele. Derfor arbejder jeg fx både for at sikre selvstændige de samme rettigheder som lønmodtagere i dagpengesystemet, som for hvordan vi kan sikre højere grad af skalering.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY