Dette indhold er sponseret

Hvis du står og skal bruge en ny bil, er det nok ikke kommet som nogen overraskelse for dig, at der er flere måder, hvorpå du kan anskaffe dig sådan en. Inden for den seneste årrække er det eksempelvis blevet mere og mere populært at lease biler i Danmark. Det er en ideel løsning for dig, hvis du ikke synes, du har råd til at optage et billån for at have råd til at købe en bil, men du samtidig føler dig nødsaget til at have en bil for at kan få dagligdagen til at løbe rundt. Inden du beslutter dig for, om du vil lease, købe eller noget helt tredje, er det nødvendigt, at du bruger noget tid på at finde ud af, hvor stort et økonomisk råderum du har samt, hvilke behov du har i forhold til bilkørsel. Du kan læse mere om leasing hos https://www.tjekbil.dk/leasing, men ellers kan du med fordel læse med videre i denne artikel, hvor vi giver dig information om leasing, og hvornår det bedst kan betale sig at lease frem for at købe.

Hvad er leasing?

Når du leaser en bil, så langtidslejer du den. Finansieringsformen er altså en mellemting mellem leje og lånefinansiering. Når du har leaset en bil, har du fuld brugsret over bilen i den aftalte leasingperiode, mens leasingselskabet påtager sig ejendomsretten over bilen. Helt lavpraktisk kan du frit vælge, hvilket mærke og model du ønsker til den leasede bil, hvorefter der bliver udarbejdet en leasingkontrakt i samarbejde med din leasingforhandler. Her kan du også frit vælge, hvor lang du ønsker leasingperioden skal vare. Dette kommer helt an på, hvor lang en periode du har brug for en bil, så dette er vigtigt at gøre sig grundige overvejelser omkring, inden du kontakter en leasingforhandler. Der findes mange forskellige leasingtyper, men fælles for de fleste er, at du betaler en månedlig ydelse for bilen. Afhængig af hvilken leasingtype du vælger, er det forskelligt, hvor meget du skal betale om måneden. Dog står du som leaser ikke til ansvar for udgifter til reparation og service, for det er leasingforhandleren, der har dette ansvar. Derfor behøver du heller ikke bekymre dig, hvis bilen skal en uforudsigelig tur til reparation.

Fordele ved leasing

Der er en lang række fordele forbundet, når du vælger at lease en bil. Det er en stor fordel for dig at lease en bil, hvis du godt kan lide at køre i nye biler. Der er nemlig en stor fleksibilitet forbundet med leasing, hvilket gør det muligt for dig oftere at skifte bilen ud, hvis dine behov ændrer sig, eller du bare godt kunne tænke dig at prøve at køre i en ny bil. Endnu en fordel ved leasing er, at du som regel slipper for uforudsete udgifter, idet leasingforhandleren står med ansvaret, hvis bilen får en skade eller trænger til et serviceeftersyn. Dermed kender du altid de månedlige udgifter til bilen. Derudover er det en fordel for dig, når leasingperioden slutter, at du bare kan aflevere bilen tilbage til forhandleren, frem for at skulle bøvle med at sælge bilen.

Ulemper ved leasing

Selvom der er mange fordele forbundet ved leasing, er der desværre også en række ulemper. Når du har besluttet dig for, hvilken bil du vil lease, skal der i samarbejde med leasingforhandleren udarbejdes en leasingkontrakt. Hvis ikke du har sørget for at læse kontrakten grundigt igennem og sikret dig, at den er ordentlig, kan du desværre ende i flere faldgruber, hvilket i sidste ende kan koste dig dyrt. En anden ulempe kan være, at når du skriver under på en leasingkontrakt, skal du samtidig også kunne give et realistisk estimat på, hvor mange kilometer du kommer til at køre i bilen. Hvis du ikke formår at holde dig inden for dette estimat, kan du blive pålagt gebyrer, hvilket også kan ende med at blive dyrt for dig. Derfor er det vigtigt at lave så præcise estimeringer så muligt, hvilket kan være meget svært at gøre. Dette er også en af grundene til, hvorfor det er så vigtigt, at du nøje overvejer din livssituation og får klarlagt, hvilke behov du har i den pågældende periode, hvor du ønsker at lease en bil.

Leasing eller køb?

De mange fordele og ulemper ved leasing af bil kan gøre det svært at vurdere, hvornår det kan betale sig for dig at lease frem for at købe. Hvis du ikke kan lide at binde dig for meget til det ansvar, det er at købe en bil, kan det være en god ide at lease den, så du slipper for at have ejendomsretten over den. Det kan også betale sig for dig at lease en bil, hvis du ved, at du gerne vil skifte bilen ud igen inden for relativt kort tid.