You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Aftalen er underskrevet af Arun Agrawal, Group President, International Banking i Yes Bank og den danske ambassadør i Indien Peter Taksøe-Jensen. Foto: Sebastian Kjær.

Indien og Danmark indgår officielt fintech-samarbejde

@sebastian

Den danske ambassadør i Indien har netop underskrevet en aftale med en indiske storbank, som skal sikre stærkere samarbejde indenfor fintech mellem de to lande.

Afslutningen på sidste uges Fintech Mission, hvor syv danske startups besøgte en række indiske storbanker, blev en ceremoni, hvor den danske ambassadør i Indien underskrev en hensigtserklæring om et tættere samarbejde de to lande imellem.

”Vi er i gang med at styrke forholdet imellem vores lande, og det her kan være en fantastisk platform til det arbejde. Det er ikke nok at ville sælge sit produkt i Indien – vi har også brug for at innovere sammen,” sagde Peter Taksøe-Jensen, den danske ambassadør i Indien, under ceremonien.

Den danske ambassadør i Indien Peter Taksøe-Jensen var flankeret af de syv startups, som var på Fintech Mission i Indien. Foto: Sebastian Kjær.
Den danske ambassadør i Indien Peter Taksøe Jensen var flankeret af de syv startups som var på Fintech Mission i Indien Foto Sebastian Kjær

Aftalen med Yes Bank, som er den fjerde største i Indien, skal gøre det nemmere for danske fintech-startups at få adgang til teknologi, infrastruktur og data, så de kan komme ind på det enorme, indiske marked.

“Det er det rigtig tidspunkt for jer gutter. Fintech er stort og Indien er endnu større,” sagde Peter Taksøe-Jensen til de danske startups.

Danske startups i indisk accelerator

På den anden side af bordet sad repræsentanter med lange, flotte titler fra Yes Bank. Og da banken trods sin størrelse kun har eksisteret siden 2004, forsikrede Amit Shah, Senior President & Country Head Corporation Strategy, at banken var åbne overfor fintech startups.

”Vi er den originale challenger bank, og vi tror fuldt og fast på samarbejde og co-creation. Vi vil lære af jer, og finde ud af hvordan vi kan samarbejde. Vi er kommet langt de seneste år, men vi ser frem til at lære endnu mere,” sagde han.

Aftalen stiller ingen konkrete krav til de to parter, men det første konkrete tiltag i samarbejdet blev præsenteret ved ceremonien: Danske fintech-startups får adgang til Yes Banks accelleratorforløb i det nye år. Her har de over 16 uger adgang til bankens data og mulighed for en investering.

Ceremonien var at stort op, med en lang række prominente herre fra storbanken Yes Bank. Foto: Sebastian Kjær.
Ceremonien var sat stort op i det otte etager store startup miljø ISME Ace Foto Sebastian Kjær

FAKTA: India-Denmark Fintech Bridge

Hensigtserklæringen – en såkaldt ”Memorandum of Understanding” – blev indgået mellem Yes Bank og Innovation Center Denmark i Indien:

  • Skabe mulighed for markedsadgang for startups i Danmark og Indien.
  • Tilbyde adgang til teknologi og infrastruktur for startups så de kan entrere de respektive markeder.
  • Tilbyde outreach og showcase-muligheder for startups i Danmark og Indien.
  • Facilitere et udvekslingsprogram for startups I Indien og Danmark, så de kan forstå de respektive markeder.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY