You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Innofounder skruer op for ambitionerne: 100 startups skal finansieres i år

@sebastian

Med et strømlinet program giver Innovationsfonden nu gratis inkubationsforløb og finansiering til 100 startups om året – med investeringssummer helt op til 1.090.000 kroner.

Med et strømlinet program giver Innovationsfonden nu gratis inkubationsforløb og finansiering til 100 startups om året – med investeringssummer helt op til 1.090.000 kroner.

Hidtil har Innofounder-programmet været opdelt i to spor: Innofounder Graduate, til nyligt uddannede, og Innofounder Experienced, til personer med erhvervs- eller forskningserfaring. De to spor er nu slået sammen til ét Innofounder-program, hvor alle iværksætterne får vejledning, læring og netværk oveni finansieringen, hvilket tidligere var forbeholdt Innofounder Graduates.

Med den nyeste version strømliner Innovationsfonden startup-programmet og skruer samtidig op for ambitionerne: Fremover vil op til 100 nystiftede startups blive optaget i programmet om året.

Demo dag hos Innofounder programmet

”Innofounder er et unikt tilbud til iværksættere og tidlige startups, der har en innovativ idé og en ambition om at gøre en positiv forskel for samfundet. Vi glæder os til at udpege hundredvis af iværksættere, som får mulighed for gøre deres virksomhedsdrømme til virkelighed. Danmark har behov for innovative iværksættere med nye idéer, der kan bidrage til den grønne omstilling og til at løse andre vigtige samfundsudfordringer. Derfor ønsker vi at skabe de bedst mulige betingelser for de tidlige startups,” siger Sidsel Hougaard, Chef for Innostartup, Innovationsfonden.


Om Innofounder

Formålet med Innovationsfondens iværksætterprogram Innofounder er, at accelerere udviklingen af innovative iværksætteridéer på det tidlige stadie.

Programmet varer 12 måneder og består af to dele

  • Sparring og læring med brug af designmetoder i form af bl.a. workshops, mentorsessions og feedback fra andre iværksættere, så iværksættere kan modne deres idé og udvikle sig.
  • Finansiering af løn, så iværksættere kan arbejde fuld tid på at udvikle deres idé og opbygge en virksomhed.

 

En mere central aktør

Et konsortium bestående af Second Foundation og Dansk Design Center er valgt til at drive inkubationsforløbets vejledning, læring og netværk. Et konsortium der ønsker at gøre Innofounder til en endnu mere central aktør i det danske startupøkosystem.

Foruden en årlig finansiering på mellem 430.000 og 1.090.000 til hver startup i programmet, gennemgår startups et inkubationsforløb, der har til formål at sikre et stærkt fundament for både de nye virksomheder og deres stiftere. Inkubationsforløbet bygges op om designmetoder, der skal understøtte iværksætterne i at opbygge en bæredygtig forretning med brugeren i centrum. Og iværksætterne vil stadig komme fra vidt forskellige baggrunde med udgangspunkt i de innovative forretningsidéer, der favner et bredt spektrum af teknologier og forretningsmodeller.

Onboarding hos Innofounder

“I Second Foundation ser vi meget frem til samarbejdet med Innovationsfonden og til at tage Innofounder-inkubatoren til nye højder. Et program som Innofounder er med sin høje kadence af startups og sin omfattende finansiering helt unik, også i internationalt regi. Vi er stolte af at drive et forløb, som udstyrer tidlige startups og deres founders med vigtige værktøjer og afgørende mindsets og forbinder dem med eksperter, investorer og mere erfarne foundere. Vi er overbeviste om, at Innofounder vil få massiv betydning for danske startups og for samfundet generelt, da de virksomheder, der bygges gennem Innofounder, både vil skabe økonomisk vækst og arbejdspladser, og samtidig vil bidrage med innovative løsninger til den grønne omstilling,” siger Christoffer H. Malling, Managing Partner i, Second Foundation.

CEO i Dansk Design Center, Christian Bason, glæder sig til endnu en gang at byde de mange startups velkommen.

“Vi ved, at designmetoder i den grad rykker virksomheder, både startups og de mere etablerede spillere. At vi så samtidig får mulighed for at støtte en bred vifte af iværksættere, der kan skabe nye løsninger til den grønne omstilling, er jo ren win-win.”


Søg Innofounder

Innofounder kan søges af alle med en videregående uddannelse, uanset om de er nyuddannede eller har erhvervs- eller forskererfaring. Man kan både opnå finansiering som enkeltperson og som iværksætterteam for op til tre stiftere.

Den næste ansøgningsrunde åbner 24. februar, 2022 og ansøgningsdeadline er 31. marts, 2022. Find flere informationer her.


Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY