You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Innovation Centre Denmark: Økosystemets forlængede arm ud i verden

@Redaktionen
Som startup med beskedne ressourcer er internationalisering en svær opgave. Innovation Centre Denmark hjælper på vej gennem sine syv centre over hele kloden i samarbejde med de danske klynger.

Artiklen er udgivet i samarbejde med Innovation Centre Denmark


Danske startups skal ofte være ”born global” for at få succes, og mange drømmer om at slå igennem i kæmpemarkederne USA, Indien eller Kina. Men internationalisering er svær, når man sidder i Danmark med et begrænset budget til ekspansion.

Innovation Centre Denmark (ICDK) hjælper ambitiøse startups på vej. Centrene understøtter startups indenfor de danske styrkepositioner og sikrer matches med aktører over hele verden gennem sine syv udvalgte hotspots i München, Boston, Tel Aviv, Silicon Valley, Shanghai, Bangalore og Seoul.

Camilla Sofani Bartholdy, Executive Innovation Manager, Innovation Centre Denmark.

”I Danmark forstår vi ”Born Global” som at være til stede i Europa. Men markedsmulighederne er nogle helt andre, hvis man tør bevæge sig udenfor Europa. Det er et stort og svært skridt, og der kan det være smart at starte med et pilotprojekt i Seoul, Bangalore eller Tel Aviv, inden man tager skridtet fuldt ud. Og det kan vi hjælpe med,” siger Camilla Sofani Bartholdy, Executive Innovation Manager, Innovation Centre Denmark.

Fra sine centre rundt om i verden sætter ICDK startups i kontakt med stærke, lokale partnere – en adgang der kan være svær at få på egen hånd uden et offentligt organ som ICDK i ryggen.

En forlængelse af klyngerne

ICDK tager typisk delegationer med flere startups med rundt om i verden i samarbejde med de danske klyngeorganisationer som Odense Robotic, Danish Life Science Cluster, CLEAN og DigitalLead. Klyngerne udpeger de ambitiøse iværksættere, mens ICDK sørger for at finde de rigtige partnere ude i verden, som kan være med til at teste og demonstrere projekter i en ny, international kontekst.

”Vi er et strategisk tilbud for de startups i klyngerne, som tænker internationalt. Vi er økosystemets forlængede arm ud i verden, som sektorfokuseret laver fælles initiativer sammen med klynger og acceleratorprogrammer,” siger Camilla Sofani Bartholdy og fortsætter:

”De skal have nogle vilde ambitioner, og man skal ville tænke international tidligt. Vi tager gerne projekter, som allerede foregår i partnerskaber hjemme i Danmark – med klyngerne, GTS’erne eller inkubationsmiljøerne på universiteter, så man har en gruppe af danske aktører, der får noget viden og erfaring og blive matchet ude i verden – og så kan komme hjem og bruge hinanden derfra.”


ICDK’s 7 hotspots:

  • München: Proptech, Quantum Technology, Robotics & Automation.
  • Boston: Bioconvergence, Biosolutions, Human-AI Collaboration in health care.
  • Tel Aviv: Hospital Innovation, Cyber Security, Quantum Technology, FoodTech.
  • Silicon Valley: CCUS, Quantum Technology, Entrepreneurship, Space tech.
  • Shanghai: E-commerce & Social Shopping, Electrification of Transport, Industrial Internet of Things
  • Bangalore: CCUS/Green hydrogen, Circular economy/food and agriculture, Emerging technologies.
  • Seoul: Metaverse for Real (K-Tech), On the Path to 6G, Quantum Technology
    ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Artiklen er en del af magasinet “The Guide – A comprehensive overview of the Danish startup ecosystem”, som er udgivet af Heyfunding og TechSavvy.media.

Læs hele magasinet her:

UGENS STARTUP: