IntroDus

IntroDus vægter kompetencer over kapital i investeringsrunde

Det danske HR-startup IntroDus har netop lukket en millioninvestering fra to business angels. Startuppet har valgt investorerer udfra deres erfaring og ikke deres pengepung. 

Løn, ledertimer og oplæring løber op når en virksomhed skal ansætte en ny medarbejder.

En fejlansættelse kan koste en halv million kroner. Det fortæller en raport fra Randstad. Det problem vil introDus gerne løse. Startuppets platform hjælper nye medarbejdere før og under en nyansættelse. I øjeblikket blækket på ansættelseskontrakten er tørt, modtager den nye medarbejder en tidslinje, der gennemgår den forestående opstart.

Læs også: Fejlansættelser kan nemt koste en halv million: Startup vil spare dig de penge

”Vi hjælper nye medarbejdere med at slippe ud af rollen som ‘the awkward newbie’, og det skaber sikkerhed. Den sikkerhed skaber performance. Det fortæller vores kunder og en række rapporter fra større analyseinstitutter os,” fortæller Anders Thorup, der er i CEO og Co-founder i introDus.

Startuppet har rejst et millionbeløb på lidt mindre end et år. Den seneste investeringsrunde bidrog med mere end en million kroner. Anders Thorup har imidlertid ikke kun jagtet kapital, men også kompetencer.

Pengene og den ekstra erfaring skal bruges til at indtage nye markeder og penetrere de eksisterende endnu dybere.

IntroDus skal introduceres internationalt

Startuppet har indtil videre deres største marked i Danmark, men opererer i Sverige, Frankrig, UK, Japan og Singapore. Kapitalen, de to business angels har lagt, skal bruges på at cementere deres position i Danmark, men samtidig slå døren ind til nye markeder.

”Ved at rejse yderligere kapital har vi muligheden for at åbne endnu flere lande og opgradere på vores hjemmemarked. Vi oplever en massivt øget efterspørgsel på vores løsning. Vi har med succes ansat en salgsdirektør i Singapore og kan se det er en model, som virker for os. Altså at være tilstede hvor vores kunder også er,” siger Anders Thorup.

Kompetencer over kapital

Da introDus gik i gang med at lede efter investorer lavede de en tjekliste – eller som Anders Thorup kalder det: et jobopslag for investorer.

”Vi satte os ned og diskuterede, hvad vi havde brug for af kompetencer fra en potentiel investor. Vi lavede nærmest et jobopslag, hvor vi listede ting op fra need-to-have til nice-to-have. Tilsammen udfylder Cagdas Ozan Ates og Henrik K. Ibsen alle vores krav,” fortæller han.

De to nye investorer kommer til at udfylde forskellige roller i HR-startuppet. Cagdas Ozan Ates driver til daglig konsulentvirksomheden Ates Consult.

”Jeg har drevet forretninger med høj vækst før, og jeg har erfaring med at skalere. Jeg har et netværk, der kan blive relevant for introDus når vi entrerer nye markeder. Min rolle bliver først og fremmest at være investor i firmaet, men jeg vil altid være klar med rådgivning og vejledning indenfor min ekspertise,” fortæller Cagdas Ozan Ates i en pressemeddelelse.

Henrik Ibsen har tidligere været vice president ved Danske Bank i både den danske afdeling og i New York.

”Jeg har en baggrund fra den finansielle verden, hvor der lægges vægt på, at der er godt styr på tallene og den administrative side af forretningen. De erfaringer vil jeg tage med i min rolle som investor og bestyrelsesmedlem i introDus,” fortæller Henrik Ibsen i samme pressemeddelelse.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY