You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Investering på 150 mio. sikrer dansk sportsteknologi global ekspansion

Veo Technologies leverer kameraer med indbygget AI til hovedsageligt fodboldklubber, så de kan filme kampe uden behov for en kameramand. Investeringen på 150 mio. kr. skal bl.a. bruges til at udvikle kameraer til nye sportsgrene.

Danske Veo Technologies, der udvikler sportskameraer med AI, har netop sikret 150 mio. kr. i en ny investeringsrunde. Millionerne skal sikre, at Veo Technologies beholder førertrøjen, når det kommer til international vækst og udvikling af teknologi til flere sportsgrene.

Danske Veo Technologies, der udvikler sportskameraer med AI, har netop sikret 150 mio. kr. i en ny investeringsrunde. Millionerne skal sikre, at Veo Technologies beholder førertrøjen, når det kommer til international vækst og udvikling af teknologi til flere sportsgrene.

Med en vision om at alle skal have mulighed for at filme deres sport, har danske Veo Technologies udviklet intelligente kameraer, der optager sportskampe. Ved hjælp af AI skal der ikke stå en mand bag kameraet, når linsen skal følge både bolden og spillerne rundt på banen. 

Efter at have rejst 40 mio. kr. i 2019, har Veo Technologies nu rejst yderligere 150 mio. kr. i investeringer. Denne gang har også Chr. Augustinus Fabrikker investeret i startuppet, sammen med Veo Technologies eksisterende investorer Seed Capital, Ventech og Courtside VC samt flere business angels

Investeringen skal bruges til at sætte skub i produktudviklingen samt sikre en større ekspansion. 

“Vi har virkelig fået hul igennem til et globalt marked, og især i USA, som er verdens største sportsmarked, oplever vi en kæmpe vækst. USA udgør over 50 procent af vores brugerbase, og derfor er vi lige nu i gang med at åbne et helt nyt kontor i Miami, så vi kan fastholde vores momentum og bevare førerpositionen – også i USA. Derudover kommer vi til at investere yderligere i at udvide med flere nye sportsgrene, som f.eks. basketball og rugby,” siger Henrik Teisbæk, adm. direktør og medstifter af Veo Technologies, i en pressemeddelelse. 

Imponeret investor 

Den nye investor Chr. Augustinus Fabrikker har fulgt med i udviklingen hos Veo Technologies, som i dag kan bryste sig af have deres kameraer stående i 5.000 sportsklubber i 79 lande. Til sammen har kameraerne optaget flere end 200.000 kampe. 

”Vi har fulgt Veo igennem lang tid, og er meget imponeret over kvaliteten af selskabet, ledelsen og medarbejderne. Vi vil gerne investere i lovende danske erhvervsinitiativer, og Veo er et perfekt eksempel på en teknologivirksomhed med enormt potentiale. Visionen om at benytte kunstig intelligens til at gøre video og analyse tilgængelig for amatørsporten er meget overbevisende, og vi glæder os til samarbejdet. Med os som medejere har vi en tro på, at virksomheden kan blive en global succes, men med fortsatte rødder i Danmark,” siger Claus Gregersen, CEO hos Chr. Augustinus Fabrikker, i pressemeddelelsen. 

Veo Technologies forventer at skulle ansætte 75 nye medarbejdere i Danmark i 2021.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY