Platformen The 2nd Edit vil ændre måden vi forbruger på. De vil gøre køb og salg af luksus second hand nemt og skabe et community for alle, der tager mode seriøst. Ny investering skal sætte skub i virksomheden.

Bekvemmeligheden er i højsædet hos second hand-virksomheden The 2nd Edit. Startet i 2015 af tidligere iværksættere, modebloggere og ledende danske designhuse vil The 2nd Edit gøre det nemt og trygt at handle vintage online.

Millioner skal sætte fart på

Virksomheden har netop modtaget en ny investering fra tre unavngivne angel investorer, som tilsammen har lagt lidt over to millioner i virksomheden. Det skal sætte farten i The 2nd Edit op og sætte nye standarder for køb og salg af luksus second hand, fotæller CMO Manou Messmann, som dog ikke er nervøs for konkurrencen på markedet.

“Der er absolut flere, der prøver kræfter med luksus second hand, og det er der god grund til! Luksus markedet stiger stadig 5-10 procent årligt og kombineret med øget bevidsthed omkring bæredygtighed og cirkulært forbrug, så rammer luksus second hand ind i begge tendenser,” siger hun og fortsætter:

“Årsagen til, at vi gør det godt, skal findes i convenience og ambitionen om at samle alle luksus second hand produkter ét sted. Vi tilbyder vores kunder at hente produkterne og stå for hele salgsprocessen. De fleste af os har gode kvalitetsprodukter liggende derhjemme, som aldrig bliver brugt. Vi vil i princippet gerne af med dem, men orker ikke at tage billeder, lave beskrivelser, tale med (måske) interesserede køber og køre på posthuset for at poste. Vi løser denne udfordring og håndterer hele processen. Det betyder at kunden i stedet kan bruge sin tid på noget andet – og federe – og modtage penge på kontoen hver 14. dag.”

Det skal være så nemt for brugeren som muligt

Hos The 2nd Edit er der udelukkende fokus på høj kvalitet, tidens trends og luksus brands. Derfor har platformen tilknyttet såkaldte fashion-pickere, som ved, hvad den nordiske fashionista er ude efter, og som også kan tage ud til kunderne og hjælpe med at udvælge produkter til salg.
“Det handler for vores vedkommende om at gøre “rejsen” så nem og overskuelig for brugeren som overhovedet muligt, og derudover tilbyde de lækreste produkter i Norden inden for luksus second hand,” siger Manou Messmann.

Planer om udvidelse over det næste halve år

Inden for det næste halve år vil The 2nd Edit åbne én til to nye markeder og starte nye samarbejder op med luksus second hand-butikker for også at øge deres salg gennem øget professionalisme og støtte op om den cirkulære mode, hvor der er fokus på god stil og god kvalitet.

“Vi være “The number one go to”, når den nordiske fashionista skal have ny stil inspiration. Vi hylder moden og vil skabe et community for alle dem, der tager mode seriøst,” siger Manou Messmann.