You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Investeringsfælleskab for kvinder giver medlemmer adgang til ejerskab

@Adam

Female Invest har nu åbnet for en crowdfunding-runde til deres medlemmer. Formanden for Dansk Crowdfunding Forening er frustreret over, at de ikke må lave manøvren i Danmark.

Female Invest har nu åbnet for en crowdfunding-runde til deres medlemmer. Formanden for Dansk Crowdfunding Forening er frustreret over, at de ikke må lave manøvren i Danmark.

Female Invest har åbnet op for en crowdfunding-runde, som tillader at medlemmer kan købe unoterede aktier i selskabet. De tilbyder finansiel rådgivning og et fællesskab til kvinder, på deres EdTech-platform, som et led i deres mission hen imod økonomisk ligestilling.

Målet er at rejse USD 1 millioner svarende til næsten DKK 7 millioner, og det er første gang at de åbner op for den mulighed: 

“Hvorfor? Fordi vi startede Female Invest for at ændre verden og styrke kvinder. På mindre end 4 år er vi vokset fra et passionsprojekt til en global forretning, der er ud over vores vildeste drømme. Det virker kun rigtigt, at vores netværk får reelt ejerskab,” skriver Anna-Sophia Hertvigsen, medstifter af Female Invest, på sin Linkedin. 

Læs også: Ugens Startup: Female Invest vil have flere kvinder til at investere – og mere finansiel ligestilling

Investeringsmanøvren finder sted i Storbritannien, selvom selskabet har kontorer i København, og det er ikke alle det falder i god jord hos.

Skaber røre i vandet

Det er som sagt ikke alle der er lige begejstret for, at investeringsrunden finder sted i Storbritannien. Grunden til det skal findes i den danske lovgivning på området, som ikke tillader at finansieringsmanøvren finder steder i Danmark. Michael Eis, Formand for Dansk Crowfunding Forening, langer ud efter erhvervsministeren på Linkedin:

“Som det er nu er ministeren og Regeringen igang med at udøve konkurrenceforvridning, da DK selskaber kun kan bruge udenlandske platforme – derudover er man igang med at ‘eksportere’ de danske virksomheder der rejser kapital på den måde. Samt ikke mindst ødelægge det danske crowdfunding marked – da vi sættes tilbage eller lukker. Kære regering, håber i sover godt om natten !? Det sker på jeres vagt.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY