Stiesdal Offshore og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), via fonden Copenhagen Infrastructure V (CI V), annoncerede i dag et strategisk partnerskab, der sigter mod at positionere Stiesdal Offshore som en førende aktør inden for den flydende vindindustri. Som en del af aftalen har CI V erhvervet en minoritetsandel i Stiesdal Offshore. De økonomiske detaljer omkring transaktionen er dog ikke offentliggjort.
Med partnerskabet vil Stiesdal Offshore nu implementere en plan for udvidelse af forretningsstrategien. Hvor de hidtil primært har fokuseret på design og udvikling af flydende fundamenter, vil de nu udvikle sig til at blive en komplet løsning for flydende havvind. Dette betyder, at de vil tilbyde ejer-ingeniørtjenester samt fuld projektstøtte og eksekvering gennem aktivt samarbejde med kunder på alle stadier af flydende havvindprojekter. Formålet med denne udvidelse er at hjælpe kunder med at reducere både omkostninger og kompleksitet i projekter og samtidig accelerere udviklingen af flydende havvind.
“Det rette partnerskab er afgørende for os, og jeg er meget glad for at byde CIP velkommen om bord. Vi har en klar plan for at reducere CAPEX for flydende vind og har udviklet mere end 30 specifikke initiativer for at opnå dette mål. Denne investering vil give os mulighed for at accelerere disse bestræbelser og styrke vores markedsposition, mens vi forbereder os på storskala kommerciel udrulning af flydende havvind i de kommende år,” siger Peder Nickelsen, CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More for Stiesdal Offshore, i en pressemeddelelse.
Verdens første flydende vindmøller
Stiesdal Offshore har udviklet verdens første fuldt industrialiserede teknologi til flydende vindfundamenter, kaldet Tetra. Siden december 2021 har deres flydende vindmølle, TetraSpar Demonstrator, været i drift på 200 meters dybde ud for Norges kyst med en registreret tilgængelighed på henholdsvis 97,0 % og 98,3 % i sine første to år.
Som en såkaldt “one-stop-shop” for flydende havvindprojekter vil Stiesdal Offshore spille en central rolle ved at tilbyde ingeniørløsninger til kunder uafhængigt af fundamentets teknologi. Med deres engagement med vindmølleproducenter, certificeringsorganer og andre leverandører gennem hele projektets livscyklus vil de sikre solide projektresultater og reducerer projektets risici betydeligt for kunderne.
Flydende vindindustri har vokseværk
Mellem 2030 og 2040 forventes den flydende vindindustri at vokse markant. Ifølge Det Internationale Energiagentur (IEA) har flydende vindpotentiale til at øge de globale ressourcer for havvind med en faktor 10. Denne vækstmulighed gør partnerskabet mellem Stiesdal Offshore og CIP særligt vigtigt, da de sammen vil bidrage til at realisere dette potentiale.
Læs også: Startup sikrer millioninvestering til grøn vækst: “Grøn omstilling er en holdsport” – TechSavvy
“Vi er fortsat engagerede i flydende havvind, som vi mener vil spille en vigtig rolle i den globale energiomstilling. Denne investering er et næste skridt i vores bestræbelser på at realisere storskala flydende vindprojekter, og sammen med Stiesdal Offshore ser vi frem til at arbejde på at fremme flydende vindteknologi, forbedre den overordnede projektgennemførelse og reducere omkostningerne,” siger Michael Hannibal, Partner hos CIP.
Styrket af CIP’s investering planlægger Stiesdal Offshore at lancere en række innovative initiativer, der skal bidrage til at reducere omkostningerne og fremme den nødvendige udvikling inden for flydende havvind. Med disse innovationer og løsninger stræber Stiesdal Offshore efter at blive en central aktør i denne komplekse sektor og derved bane vejen for fremtidens flydende havvindprojekter.