You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Involved vil revolutionere arbejdskulturen med en ny måde at inkludere medarbejderne i vigtige beslutninger

@Adam

Er en god medarbejderkultur en luksus eller en nødvendighed? Sara Høyer Kragelund, tidligere Head of Marketing i Microsoft Danmark, mener at det er en nødvendig investering. 

Er en god medarbejderkultur en luksus eller en nødvendighed? Sara Høyer Kragelund, tidligere Head of Marketing i Microsoft Danmark, mener at det er en nødvendig investering. 

This post is also available in: English

Hvem kender ikke til den årlige arbejdsmiljøvurdering, og de mange drøftelser som følger med. Chefen der har fået en god idé, og som lyder helt fantastisk, men så var der lige det med implementeringen og kan det egentlig overhovedet lade sig gøre?

Ledelsen har sikkert en masse gode idéer, men medarbejderne er måske ikke helt på bølgelængde med dem. Så hvordan får ledelsen den manglende dybdegående forståelse af medarbejdernes perspektiv?

Involved er en platforms-løsning, hvor medarbejderne selv kan definere, svare og bygge videre på både de store, små og svære spørgsmål, som der måtte være i en organisation. Det er en bottom-up tilgang, hvor det er medarbejderne, der er i førersædet, og ledelsen som bliver tvunget til at lytte.

“Som leder i en organisation skal man træffe mange beslutninger, og medarbejderne føler sig langt fra altid hørt. Med Involved er det nemmere end nogensinde at involvere alle de relevante personer i en beslutning. Via platformen kan alle deltagerne udtrykke sig anonymt. I et anonymt forum bliver der nemlig skabt plads til alle standpunkter, hvor både introverte og ekstroverte kan komme til orde, og man undgår bias,” fortæller Sara Høyer Kragelund, CEO og co-founder af Involved.

Platformen fungerer ved, at man afholder sessioner, som kan vare i alt fra ti minutter til en time eller mere. Det er nemt at tilgå både på computer og telefon, hvorefter deltagerne indgår i en diskussion eller en dialog alt efter formålet. Her kan de vurdere, bygge videre på og svare på hinandens, meninger, spørgsmål, holdninger og så videre.  

Hertil er der en bagvedliggende algoritme, som hjælper til, at de vigtigste og mest afgørende ytringer kommer til udtryk og bliver spredt mest muligt ud til deltagerne. Netop matematikken bagved platformen gør den unik, og medvirker til at den fungerer både i små virksomheder og samtidig passer til de helt store corporate virksomheder, med flere tusinde medarbejdere.

Den leder, som har startet en session, får hurtigt en idé om hvilke emner der er meget opbakning til, hvilke der er stor polarisering omkring, og hvilke der opfattes som kontroversielle. Derefter bliver der produceret et stort datasæt, der kan handles på, så man ikke bare sidder tilbage med en masse ytringer, som man ikke ved hvad skal bruges til.

“Det næste store skridt er at udvikle et dashboard og gøre det visuelt, så det bliver let for den session-ansvarlige at dele indsigterne internt i organisationen,” siger Tim Knorborg Jensen, CMO og Partner hos Involved.

“Der har allerede været flere interesserede i at investere, men vi har valgt at sige nej tak. Virksomheder i alle størrelser bruger allerede vores platform, iblandt dem er der også organisationer med mere end 1.000 medarbejdere. Det, som afholder os fra at gå all-in, er, at salgs- og implementeringsprocessen kan være lidt langvarig for nu. Men når først processerne bare kører, så kan vi skalere op og slippe tøjlerne lidt, og på det tidspunkt er det helt sikkert noget, vi skal overveje igen. Men vi har slet ikke det behov på nuværende tidspunkt,” fortæller Sara Høyer Kragelund, CEO og medstifter af Involved.

En international historie fra Aarhus

Involved blev grundlagt af et internationalt hold; Sara fra Aarhus, Lucas fra Rotterdam og Geert Vendensteen fra Bruxelles. De mødtes gennem deres internationale netværk, hvor der blev arbejdet på idéen bag scenen i et stykke tid, inden virksomheden blev grundlagt. Siden har det da også taget fart, teamet er kun blevet større, og endnu flere dygtige mennesker er blevet en del af missionen.

<em><strong>Fra venstre<strong> Lucas De jong CCO og Co Founder Sara Høyer Kragelund CEO og Co founder og Geert Vendensteen CTO og Co founder er<strong> <strong>på en mission for at forbedre arbejdskulturen på de europæiske arbejdspladser<em>

Tim Knorborg Jensen er tidligere CMO og medstifter af Aarhus virksomheden TEXTA. Han blev introduceret til platformen efter hans kollega, CEO og partner i TEXTA, Nicolai, var begyndt at bruge platformen til at involvere medarbejderne.

”Efter at have oplevet platformen på egen krop blev alle os ejere i TEXTA forelsket i platformen, og da Involved manglede hjælp til marketing, opstod en unik mulighed, som er endt med, at vi er indtrådt i ejerkredsen, og i dag sidder jeg så med marketing-ansvaret hos Involved. Man kan spare sin mavefornemmelse, fordi medarbejderne rent faktisk er med i processen – de bliver involveret. Platformens styrke er, at det ikke kun er en følelse af at være med i plenum, men at de rent faktisk får en direkte påvirkning på beslutningsprocessen,” forklarer Tim.

Den dynamiske gruppe har desuden et erfarent advisory board bestående af Aaren Ekelund, tidligere CMO & COO i Microsoft Danmark og Annette Nørregaard som også er Relationship Director i Visma Dinero. 

Grundpillen er netop potentialet for medarbejderinvolvering, og de store profiler som er tiltrådt, har også selv kunne nikke genkendende til den værdi, som Involved-platformen kommer med.

“Annette har en rigtig god indsigt, fordi hun fra Visma Dinero har berøring med mange forskellige virksomheder, og hendes erfaring med startups er utrolig vigtig for os, imens Aaren har styr på tallene. Fra Microsoft har han været vant til at arbejde meget med KPI’er, så han er bare en virkelig skarp strateg.”

Derudover fortæller Sara, at der er endnu en stor profil på vej, som hun desværre ikke helt kan løfte sløret for endnu.

Fokus på “gamification” og en god brugeroplevelse

Siden starten har platformen været tilgængelig på mobil og computer, men der arbejdes hele tiden på at optimere brugeroplevelsen. Derfor har det været vigtigt at få ansat en UX-designer, som virkelig har sørget for at brugeroplevelsen er kommet i fokus.

<em>GetInvolvedio hjælper med at få de skjulte nuancer frem blandt medarbejderne<em>

“Jeg har altid arbejdet med involvering i min egen konsulentvirksomhed, Insightment, og erfarede, at det ofte var ret manuelt, og at der måtte være et kæmpe potentiale, hvis det kunne gøres nemmere. Ved at lave medarbejder-involvering manuelt blev det både for dyrt og ineffektivt, så jeg tænkte, at det måtte kunne gøres bedre, mere effektivt og samtidig tilgængeligt for alle. Derfra gik jeg fuld tid med Involved. Det er bare virkelig fedt, ikke bare at gå rundt med idé, men rent faktisk at bygge et produkt og se det blive til virkelighed,” fortæller Sara Høyer Kragelund, CEO og co-founder af Involved.

Netop brugeroplevelsen er vigtig, hvis man skal have held med at involvere sine medarbejdere, så det ikke bare bliver endnu oplevelse af et spørgeskema der skal krydses af. Derfor har man hentet inspiration fra spiluniversitet, hvortil der er kommet fokus på gamification, så man samtidig med at få værdifulde indsigter også får en sjov oplevelse.

“Vi har fået virkelig god feedback fra flere ledere, hvor der blandt dem er blevet nævnt, at de har fået meget mere data end forventet. Også blandt flere af de medarbejdere som har deltaget, er der blevet sagt at det er den mest dynamiske medarbejder feedback-proces, som de har deltaget i,” siger Tim Knorborg Jensen.

Tidligt på rejsen

På trods af, at Involved stadig er tidlig på sin rejse, så har de blandt andet en hollandsk afdeling af den børsnoterede virksomhed-SWECO som kunde. De bruger platformen til at evaluere projekter, og lærer hvad der gik godt, og hvad der kan forbedres til næste projekt. 

“Vi sidder faktisk lige nu med flere børsnoterede virksomheder i pipelinen, som i forvejen er fyldt til randen, og der er virkelig ild i kedlerne. Derfor vil en investering heller ikke gøre meget for os lige i øjeblikket. Omvendt, har det vist sig, at platformen kan bruges både til SMV’er og kæmpestore organisationer, hvilket vidner om et kæmpe markedspotentiale,” fortæller Tim Knorborg Jensen. 

En af hensigterne med platformen er, at den også skal kunne bruges til at bevare en organisations kerneværdier som omdrejningspunkt, eller opbygge en ny, sund kultur.

Det er særlig i en tid med øget digitalisering, og med indtoget af den hybride arbejdsplads, at Involved prøver på at sætte fokus på arbejdskulturen og samle organisationer, så de stadig kan fungere som samlede enheder. 

Lige nu findes platformen på dansk, hollandsk og engelsk. Det første fokus er lige nu på det danske og hollandske marked, men ifølge direktør, Sara Høyer Kragelund, er de først i gang med at lette, inden de flyver ud og indtager resten af verden.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY