This post is also available in: English
Workfeed går en anden vej
Aarhus-virksomheden Workfeed har lancereret et nyt produkt til den obligatoriske whistleblower-ordning, for virksomheder med 50 eller flere ansatte. De laver ellers software til vagtplanlægning og tidsregistrering, men har valgt at udforske nyt.
“Der var engang, hvor man købte software på en cd, hvorefter man ejede det bagefter. Man skulle ikke betale for det i al evighed. Kun én gang. Vi er selvfølgelig kommet langt siden cd’en, men selve forretningsmodellen fejler ikke noget. I dag lejer man kun software, hvis du stopper med at betale for det, så har du ikke længere adgang til det. Det er nærmest blevet en naturlov indenfor software, hvilket der ikke burde være nogen grund til,” udtaler Jimmy Engelbrecht Sørensen, medstifter af Workfeed.
Med udtalelsen sætter Jimmy spørgsmålstegn ved “best practice” i IT-branchen og forsøger at gå forrest i at tænke i andre baner, når det kommer til softwareejerskab og adgang til software.
Læs også: Iværksætter fra Aarhus afviser 20 millioner: Et dilemma mellem frihed eller finanser – TechSavvy
Jimmy vil også gerne forklare mere i dybden af, hvorfor de har valgt en anden prismodel til deres whistleblower-system:
“Vores tanke var først at lancere vores whistleblower-produkt som en abonnementsløsning som ‘man plejer’. Men på baggrund af vores bruger-feedback, stod det klart, at det er noget langt de færreste kommer til at bruge ret tit. Så at forlange løbende betaling for, at kunderne kunne sætte et flueben i, at de er compliant, virkede som en tåbelig idé. Derfor synes vi, det er ret fedt at tilbyde kunderne ét produkt, til én pris, én gang og så løse udfordringen én gang for alle,” fortæller Jimmy Engelbrecht Sørensen.
Det handler ikke bare om at være på tværs
At gå mod strømmen handler ikke kun om at prøve noget nyt, men det handler i lang grad om at handle på feedback, hvorfor det måske kan blive et stærkt konkurrenceparameter Aarhus-virksomheden. Jimmy påpeger, at konkurrenter, der har modtaget venturekapital, kan få svært ved at følge trop:
“De af vores konkurrenter, der har rejst venturekapital, kan få meget svært ved at lave en lignende prismodel. Det skyldes i høj grad, at den tilbagevendende omsætning, altså det der kommer fra abonnementer, skaber en højere virksomhedsværdi. Værdien er vigtig for selskaberne, da den skal bruges til at rejse flere penge til en højere værdiansættelseVærdiansættelse betyder at fastsætte værdien af en virksomhed, et aktiv eller en investering og kan også omtales som "valuation" på engelsk. I en dansk ko More næste gang. Sker det ikke, drejes nøglen typisk om,” forklarer Jimmy Engelbrecht Sørensen.
Men hvad siger Workfeeds egne investorer til, at virksomheden udfordrer stats-quo som kan resultere i usikker omsætning?
“Det er på tide at vi tænker nyt, når det kommer til web-software. Kunderne er trætte af syvhundrede tyve forskellige abonnementer, selv til de mindste problemer. Så selvom det måske ikke er lige så profitabelt på den korte bane at sælge én gang, så tror vi på at når man tilpasser betalingsformen til problemets størrelse, så skal man alligevel nok vinde på den lange bane,” afslutter David Heinemeier Hansson der er investor og bestyrelsesmedlem i Workfeed