Ved at koble projektstyring og kunstig intelligens vil startuppet Forecast spare iværksættervirksomheder for millioner – og det offentlige for øv-sager som Pol-sagen. Nu har Seed Capital skæppet et par millioner i foretagendet.

Når nye, digitale projekter bliver søsat i virksomheder, fejler eller rammer de ofte ved siden af tidsforbrug eller budget. Det kan koste mange penge, penge som man slet ikke behøver at spilde, hvis det står til startuppet Forecast.

Med en kombination af projektstyring og kunstig intelligens vil de forhindre fejlslåede it-projekter som pol-sagen og spare iværksættere millioner, fortæller startuppet i en pressemeddelelse:

”Der er en klar tendens, når vi snakker større projekter. Går noget galt, så poster man flere penge i det. Forecast er et system, som ved hjælp af machine learning sørger for at projekter er forudsigelige, profitable og løses til tiden,” siger medstifter og CEO Dennis Kayser.

Venturefond ser stort potentiale i startuppet

I en rapport fra 2016 fastslår den amerikanske non-profit organisation Project Management Institute, at der for hver milliard brugt bliver spildt 122 millioner som følge af dårlig projektledelse. Og her taler vi altså dollars.

Venturefonden Seed Capital øjner et stort potentiale i Forecast og har nu investeret 3,5 millioner kroner i startuppet.

”Forecast løser et kæmpe problem, som rigtig mange virksomheder har. Krydsfeltet mellem enterprise software og machine learning har rigtig gode muligheder for at rejse yderligere finansiering. Derudover er teamet virkelig dygtige både teknisk og kommercielt. Markedet for projekt- og porteføljestyringssoftware er estimeret til godt og vel 17 milliarder kroner og vokser med over 30 procent om året. AI og machine learning ændrer simpelthen måden vi driver forretning på,” siger Investment Manager i SEED Capital Peter Egehoved i pressemeddelelsen.

Forecast arbejder på nyt produkt: 500 virksomheder på venteliste

Forecast har allerede kunder som Nets, Groupon og Pentia og er omsætningsgenererende med 13 ansatte. I disse dage er de ved at rulle en ny version af deres produkt ud, og her står 500 virksomheder på venteliste til at afprøve det.

Forecast startede i sin tid ud som et projekt for Nordea, hvor fire datalogi-studerende arbejede på et projekt for Nordea. Banken manglede et værktøj til at optimere projektstyring, og efter et succesfuldt projekt besluttede de fire studerende i 2011 at starte egen virksomhed.

I 2013 fik de en andenplads i Venture Cup, de har deltaget i SCALEit i 2014, været udtaget til IBM’s Global Entrepreneur program og landede så Nets som kunde.

”Forecast har gjort besværlige excel-ark overflødige. Jeg kan nemt og hurtigt finde de data, jeg skal bruge og vores estimater har forbedret sig markant. Ved at bruge Forecast er vores evne til at forudsige tidsforbrug på projekter gået fra 55 procent til over 90 procent,” siger Michael Andersen, Project Solution & Estimate Lead hos Nets.