You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fartkontrol

Iværksætter blev millionær på en halv dags arbejde

@Redaktionen

Den midtjyske iværksætter, Martin Bay Pedersen, udviklede for fem år siden appen Fartkontrol.nu. Første version tog cirka en halv dag at udvikle. Appen er nu solgt for et millionbeløb.

Fartkontroller har et blakket ry i Danmark. De ses mere som en pengemaskine end en sikkerhedsforanstaltning. Appen Fartkontrol.nu kan advare om fartontrol, politi og kødannelse og er blevet vældig populær, siden første version ramte de danske telefoner for fem år siden.

Nu har den midtjyske iværksætter bag, Martin Bay Pedersen, solgt appen for et “pænt, encifret millionbeløb,” fortæller han til Børsen.

Første version tog en halv dag at udvikle

Den første version af appen udviklede han på cirka en halv dag. Den var mange glade for, men den store succes kom først i 2015.

Her fik danske billister nemlig for alvor øjnene op for politiets fotovogne, da da øgede antallet fra 25 til 100 vogne på de danske veje.

“Fra den ene dag til den anden eksploderede det. Det betød, at det gik fra et fritidsprojekt til fuldtidsbeskæftigelse. Jeg sagde mit programmørjob op, fordi jeg kunne tjene penge på den, nu hvor antallet af brugere var mere end tidoblet,” fortæller Martin Bay Pedersen til Børsen.

Nordjysk opfinder står bag opkøbet

Køberen af appen er den nordjyske ingeniør og opfinder Freddy Sørensen. Han har samarbejdet med Martin Bay Pedersen i godt et års tid om at gøre appen smartere, da appen skal startes op på telefonen, og det ikke altid er lige sikkert at rode med den i trafikken.

Freddy Sørensen har opfundet enheden Saphe, der via bluetooth er forbundet til din smartphone. Saphe sidder i forruden og med en tilhørende app starter den op automatisk og bipper, når en fartkontrol nærmer sig.

De to iværksættere har samarbejdet om at dele data, så brugerne på tværs kan få besked om fartkontroller og give besked, hvis de opdager en. Appen, som er gratis, fortsætter under opfinder med at være gratis med visse tilkøbsfunktioner, og Saphe og Fartkontrol.nu vil fortsat køre videre hver for sig, indtil de har lavet en ny app, som smelterne de to ting sammen, fortæller Freddy Sørensen til Børsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY