Startuppet JumpStory har det godt, hvis det lokale startup-økosystem i Aarhus sprudler. Derfor hjælper de nu andre iværksættere på vej, ved at give gratis adgang til sit produkt i et år.
Det aarhusianske startuppet JumpStory er det seneste år vækstet 230 procent. Produktet, som er en abonnements-service for billeder, har især fået godt fat i kunderne i USA, Canada og Australien. Og det har ført en lind strøm af nyansættelse til kontoret i Aarhus, som i dag tæller syv forskellige nationaliteter.
Selvom markedet er internationalt, ønsker JumpStory dog ikke at flytte til udlandet. Faktisk insisterer stifterne på at blive i Aarhus. Men hvis det skal lykkes, kræver det, at de bliver ved med at kunne tiltrække tech-talenter fra hele landet. Det sker kun, hvis man kan overbevise talenterne om, at Aarhus er et fedt sted at arbejde og bo – og som et lille skub til at hjælpe med at markedsføre byen, har startuppet nu stillet sit produkt gratis til rådighed for andre iværksættere i Aarhus.
”JumpStory er ikke blot et resultat af driftige iværksættere. Vi er et resultat af en tryg barndom; en høj kvalitet i vores uddannelser; et godt sundhedssystem og så et økosystem her i Aarhus, der hele tiden er i stand til at udvikle sig og slå positivt ud på både vækst og bæredygtighed. Det ønsker vi dels at bidrage til og dels at give tilbage til,” siger Jonathan Løw, der er medstifter af JumpStory.
Syv forskellige nationaliteter på kontoret
I kampen for at tiltrække talenter fra hele verden til Aarhus, har JumpStory indledt en marketingskampagne for hjembyen.
En del af fremstødet er også, at startuppet forærer sit produkt væk til alle i Aarhus Kommune, som kan bruge JumpStorys billedbank på deres egen vækstrejse. Et tiltag stifteren ser som en rigtig god investering i miljøet:
”Aarhus skal vokse, og vi skal vokse sammen. Bogstavelig talt. En lille by på 350.000 mennesker er dybt afhængig af dens evne til at tiltrække og fastholde talent. Hvis vi med forskellige tiltag kan støtte op omkring det, så er det dybt meningsfyldt for os,” siger Jonathan Løw.
Og han er helt sikker på, at JumpStory godt kan blive den næste unicornUnicorn er et udtryk, der bruges til at beskrive en startup-virksomhed, der har nået en værdiansættelse på 1 milliard dollars eller mere. More, selvom de ikke rykker til Silicon Valley i Californien.
”Jeg tror, at når man som iværksætter runder de 40 – noget både undertegnede og min co-founder Anders Thiim har gjort – så reflekterer man ikke kun over rejsen, men også over rejsemåden. Hos JumpStory er vi vildt ambitiøse. Vi skal helt klart være en unicorn, men rejsen derhen skal være menneskelig. Vi flytter ikke væk fra vores nærmeste, og vi vil ikke etablere vores hovedkontor et sted og i et land, der på nogle områder er ved at falde fra hinanden. Så vil vi langt hellere erobre verden her fra smilets by.”