Med den nye onlineplatform NordicsSchools.app håber to tidligere folkeskolelærere at revolutionere måden, de ansatte på danske skoler løbende udvikler deres faglige kompetencer.
Sponsoreret: Artiklen er udgivet i samarbejde med NordicSchools.
Planlægge og organisere. Undervise og formidle. Knytte bånd og danne relationer. Lærere, pædagoger og skoleledere i uddannelsessystemet har mange kasketter på i løbet af en dag og har hele tiden brug for at udvikle sig, hvis de skal følge med børnenes udvikling.
Men hvad så, når indskolingens lærere har andre faglige behov end udskolingens?
Netop den problematik har to tidligere folkeskolelærere og nu iværksættere, Casper Rongsted og Kasper Myding, sat sig for at løse. Sammen har de lanceret den digitale læringsplatform NordicSchools, som skal gøre det nemmere for lærere, pædagoger og ledere mfl. at dygtiggøre sig løbende inden for de kompetencer, de har mest brug for.
”De fleste steder samler man alle de fagprofessionelle fra 0. til 9. som så hører det samme oplæg. Og når de går derfra, er det op til dem at omsætte den nye viden til praksis. Og man kan altså ikke formidle noget til alle, der skal ramme lige godt. Som lærer eller pædagog har man forskellige behov,” forklarer Casper Rongsted.
“Vi vil gerne være lærerens bedste ven.”
”Det er en af grundene til, at vi har lavet en platform. Vi vil gerne være lærerens bedste ven. Eller pædagogens,” tilføjer Kasper Myding.
Gennem NordicSchools-platformen kan brugerne hurtigt få lavet en analyse af deres profil og nemt kortlægge og planlægge de kompetencer, de gerne vil videreudvikle. Samtidig individualiserer teknologien bag selv udbuddet, så lærere og pædagoger også blot kan få inspiration gennem anbefalet materiale.
Mere fokus på de voksne
Ude på de danske skoler holder mange lærerne sig ajour med, hvad den seneste forskning viser omkring børnenes indlæring. Men den tendens kan til tider gå ud over de ansattes egen kompetenceudvikling, mener iværksætterne bag NordicSchools.
“Det ensidige fokus på børnenes læring risikerer at overskygge for at tilgodese, hvordan de professionelle kompetenceudvikles bedst muligt i praksis – i en travl hverdag. Derfor bygger platformen bl.a. på viden om voksenlæring, arbejdspladslæring og forandringsledelse. Med vores platform kan skolerne i højere grad understøtte, at de udvikler sig som individer, som teams og som organisation,” fortæller Kasper Myding.
Platformen er designet og tilpasset en moderne hverdag, hvor man ofte balancerer mange forskellige ting på én gang. Og den virkelighed skal indholdet afspejle, mener iværksætterne.
”Tid er en knap ressource. Derfor er alt vores indhold serveret i mundrette bidder i form af artikler, undervisningsmateriale, podcasts og videoer, der bunder i forskning, men som altid vil være praksisnært,” beskriver Casper Rongsted.
Tiden er moden
Det seneste årti er lydbøger, podcasts, masterclasses og e-learning stormet frem. Men udviklingen har ikke ramt alle områder af samfundet endnu, mener NordicSchools, der vil forløse et potentiale for innovation omkring folkeskolerne.
“Vi oplever, at den måde, man laver kompetenceudvikling på ude på skolerne ikke er dynamisk og fleksibel nok,” indleder Casper Rongsted.
”Hvis du spørger en lærer, hvordan man bliver dygtigere til at strikke, svarer de ’Youtube.’ Men spørger man, hvordan de bliver dygtigere som lærere, svarer de fleste, at de læser en bog eller hører et foredrag,” uddyber Kasper Myding.
“Vi tror klart på, at det bliver fremtiden”
NordicSchools fungerer på abbonnementsbasis, hvor de forskellige uddannelsesinstitutioner betaler en samlet pris per bruger. I skrivende stund har virksomheden 1.200 brugere fra 25 betalende skoler. Men forventningen er at få tilknyttet 150 skoler allerede næste år.
”Vi kan se, at efterspørgslen på platformen er der. Der er en interesse for det danske og nordiske skolesystem, hvor udlandet kigger mod os. Og som led i det tror vi altså, at vi har set noget med den her platform. Vi tror klart på, at det bliver fremtiden inden for kompetenceudvikling,” fortæller Casper Rongsted.