You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Iværksætterfællesskab: Tue og Ole banker på hos hinanden, når de er i tvivl om vækstrejsen

Ole Kjerkegaard, stifter af startuppet Go-Pen og Tue Lehn-Schiøler, stifter af startuppet BrainCapture.
@Redaktionen

I deep tech-communitiet i DTU Science Park følges stifterne Ole Kjerkegaard og Tue Lehn-Schiøler ad i startuplivet.

I deep tech-communitiet i DTU Science Park følges stifterne Ole Kjerkegaard og Tue Lehn-Schiøler ad i startuplivet.

At være iværksætter kan være en ensom disciplin.

Derfor er det vigtigt at have nogen, man kan dele rejsen med. Det ved Ole Kjerkegaard, stifter af startuppet Go-Pen og Tue Lehn-Schiøler, stifter af startuppet BrainCapture, alt om.

De to iværksættere, der mødte hinanden gennem startupprogrammet Danish Tech Challenge i 2020, har i dag kontor få meter fra hinanden i deep tech-fællesskabet DTU Science Park. Det betyder, at de til daglig sparrer omkring startuplivet – og alt mellem himmel og jord.

”Jeg tror, at det som iværksætter er utroligt vigtigt at være beredt på, at det er ualmindeligt hårdt. Og der er det rart at have nogen, man står ved siden af, som er i samme båd. Nogen som ved, hvad det betyder, og hvilket pres det er, at man kun har penge indtil en bestemt dato. På den måde hjælper vi hele tiden hinanden med at være positive,” fortæller Ole Kjerkegaard

Mens Go-Pen har udviklet en billig insulinpen til de 15 millioner mennesker med diabetes, som i dag doserer med en sprøjte, står Braincapture bag et EEG-apparat til smartphones, der muliggør neurologisk diagnosticering for den del af verden, hvor adgangen til behandling er udfordret.

Selvom de to startups ikke ligner hinanden på papiret, bruger de to stiftere hinanden til at vende blandt andet de strategiske lag i at drive en medtech-startup.

”Ole er en dygtig strateg og har god forståelse af, hvordan tingene foregår. Han siger nogle gange til mig, at jeg tænker for småt. Den type er virkelig meget værd. Man får lige løftet blikket og snakket med nogen, der har samme erfaring og måske kan give et nyt syn på noget,” fortæller Tue Lehn-Schiøler.

DTU Science Park

  • DTU Science Park skaber rummet for deep tech innovation
  • Som et af Europas største og førende deep tech-communities, skaber DTU Science Park de rette betingelser for, at deep tech-virksomheder kan vækste og skalere.
  • Communitiet består af mere end 300 deep tech-virksomheder indenfor life science, biotech, medtech og robotteknologi, og mere end 50 startups er gennem vores vækstprogrammer årligt.
  • DTU Science Park er ejet af DTU, der er kåret som det bedste tekniske universitet i Europa.

Har fulgtes ad på startuprejsen

Til daglig danner DTU Science Park rammen for mere end 300 deep tech-virksomheder inden for alt fra klimateknologi til medtech.

Selvom løsningerne spænder vidt og bredt, er faserne på vækstrejsen ofte de samme. F.eks har både Go-Pen og BrainCapture fået støtte fra den europæiske EIC-accelerator.

”Vores firmaer startede nogenlunde samtidig, vi har fulgtes ad på den regulatoriske og økonomiske sti og har egentlig haft meget lignende rejser, indtil for et år siden hvor Braincapture kom på markedet. Det betyder, at Tue er lidt foran lige nu. Men vi overhaler dem,” siger Ole Kjerkegaard med et glimt i øjet.

For et år siden blev BrainCaptures løsning CE-mærket. Det betyder, at løsningen allerede er igennem det første regulatoriske nåleøje og er kommet på markedet i Kenya, Indonesien og Malaysia. Men ambitionerne er langt større, fortæller Tue Lehn-Schiøler.

”Vi er jo på markedet, så vi sælger nu i Sydøstasien. Men vi forbereder allerede nu en europæisk markedsindgang. Så lige nu er ambitionen at få en høj omsætning – og derefter skal vi fortsætte vores udvikling.”

Go-Pen er lige i hælene. De har i dag sat insulinpennen i produktion og afventer de sidste regulatoriske godkendelser, fortæller Ole Kjerkegaard.

”Vi har sat gang i opbygning af vores produktionsapparat og er ved at bygge automatiseringer op dertil. Så snart vi har fået de nødvendige godkendelser, er vi klar til at træde ind på markedet.”

UGENS STARTUP: