You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

byFounders investerer i kunstig intelligens der skal redde liv

@jakob

Det danske AI-startup Corti henter større millioninvestering fra byFounders. Corti har taget spalteplads i danske og internationale medier for sin mission om at redde liv med kunstig intelligens. Hos byFounders mener de, at der er et stort uforløst potentiale i sundhedssektoren.

Kunstig intelligens, eller AI (artificial intelligence), var sidste år blandt de store tech-trends, og begejstringen er ikke forstummet siden. Industrien er i buldrende vækst, og der synes ikke at være grænser for potentialet.

Den nordiske iværksætterfond byFounders giver nu det danske AI start-up Corti et økonomisk rygstød i millionklassen og håber at ramme jackpot på deres investering, som de ser et stort potentiale i inden for sundhedssektoren.

“Kunstig intelligens er en af tidens mest revolutionerende teknologier og er formentlig den teknologi, der har størst potentiale for at skabe mærkbare ændringer i vores dagligdag,” siger Danny Lange fra byFounders, der til dagligt er Vice President i Unity Technologies, som laver AI og machine learning til spilbranchen.

AI-assistent til alarmopkald

Corti blev stiftet i 2016 og har bygget en platform baseret på machine learning, der kan analysere og forudsige symptomer på eksempelvis hjerteanfald på akutte opkald til alarmcentralen. Corti vil bruge investeringen fra byFounders til at bryde igennem på det globale marked.

Læs også: Nordic.AI vil samle de klogeste hoveder inden for kunstig intelligens

“Vi tror på, at fremtiden vil byde på et meget tættere samarbejde mellem sundhedsfagligt personale og kunstig intelligens, og det marked vil vi dominere globalt. Vi er i øjeblikket ved at færdigudvikle vores produkt med vores partnere i USA og Australien, som er målrettet den præhospitale sektor, hvor vi er de eneste på markedet, der kan hjælpe personalet i real-tid med at diagnosticere patienter under alarmopkald,” siger co-founder og CEO Andreas Cleve.

Fra sci-fi til virkelighed

Uanset om der menes robotarme eller kunstig intelligende, er “robotterne kommer” efterhånden en slidt frase. Men i følge byFounders er robotterne her allerede.

”Kunstig intelligens er ikke længere et fremtidsscenarie – det vinder frem overalt og er allerede i høj grad blevet en del af vores hverdag. Det er en branche i rivende udvikling, og Corti er uden tvivl nogle af de mest interessante AI-virksomheder herhjemme. Derfor er vi glade for at kunne byde dem velkommen i vores netværk og hjælpe dem med at forløse deres globale potentiale,” siger Danny Lange.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY