You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Iværksætterrejsen: “Efter vi havde forhandlet os frem til vores valuation, blev vi virkelig ramt af et wow-moment!”

Fra at være et founder-team af et lille startup, til ledelsesansvar og ansættelse af nye medarbejdere. Der er ansvar som skal uddelegeres mens virksomheden skaleres, og den delikate balance mellem det venskabelige og professionelle skal findes.

Fra at være et founder-team af et lille startup, til ledelsesansvar og ansættelse af nye medarbejdere. Der er ansvar som skal uddelegeres mens virksomheden skaleres, og den delikate balance mellem det venskabelige og professionelle skal findes.

This post is also available in: English

Ekstasen rammer sammen med underskriften på investeringsaftalen, men den kan hurtigt veksles til en tur i kulkælderen, hvis produktudviklingen slår fejl eller markedet vender.

Alle iværksættere oplever store op- og nedture. Dem sætter vi fokus på i “Iværksætterrejsen”, hvor en inspirerende iværksætter hver uge får mulighed for at dele deres oplevelser, udfordringer og triumfer fra startuplivet.

I hendes tid i AirBNB, spottede Camilla Swartz, hvad de var rigtig gode til og hvad de ikke var dygtige nok til. Det er en amerikansk virksomhed, der har et amerikansk udgangspunkt, når de observerer markedet. Derfor blev hullet for ferieboliger i Skandinavien heller ikke erobret før nu.

I februar 2021 startede hun Landfolk sammen med seks andre medarbejdere fra Airbnb. De lancerede en helt simpel hjemmeside, hvor der var håndplukket 33 sommerhuse som var sat til leje. Derfra byggede de en platform, der i dag har over 2500 håndplukkede feriehuse.

Hvad har været det vildeste øjeblik på din iværksætterrejse?

Det vildeste øjeblik har uden tvivl været, da vi fik vores pre-seed-investering. Det var en klar blåstempling af vores virksomhed. Herefter vidste vi, at det ikke bare var os selv, som gik rundt med en god idé, men at der også var andre, der kunne se det som en investeringscase. 

Vi var igennem mange pitchrunder med forskellige investorer, som vi har fundet frem til ved at benytte os af vores netværk. Processen strakte sig over lang tid og gennem mange dialoger, men da vi blev introduceret for investorerne, opstod der bare en gensidig forelskelse. Herfra gik der 3-4 måneder til at vi sad med en underskrift.

Jeg kan tydeligt huske, at vi sad samlet i et mødelokale, efter vi havde forhandlet os frem til vores ‘valuation‘ og alle de juridiske tjek. Vi sad bare og kiggede på hinanden – Det føltes rigtig som et stort tal. Her blev vi virkelig ramt af et wow-moment!

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv på rejsen?

Jeg synes, det er vigtigt, at man anerkender det store ansvar, det er, at nogle har lyst til at bruge en del af deres arbejdsliv i ens virksomhed. Derfor er det et stort skridt, når man går fra at være syv co-founders, der alle selv sidder og eksekverer, til at alle hver især får ansvaret for et team.

Det er en svær omvæltning og en meget anderledes måde at arbejde på, fordi man hele tiden skal finde balancen mellem at være venskabelig og professionel. Man jonglerer mellem at tænke i, hvad der er bedst for den enkelte medarbejder og hvad der er bedst for virksomheden. Det er jeg helt klart vokset med -og vokser stadigvæk i det.

Læs også: Ugens Startup: Efter de solgte virksomheden til Airbnb, er serieiværksættere klar med ny markedsplads for sommerhuse

Derfor er det vigtigste, jeg har lært, at blive bedre til at give ansvaret videre til andre, og løfte blikket for at kunne skabe en retning. Det er svært, når man har investeret både kræfter og tid i et projekt. Jeg blev mor 6 måneder inden vi startede Landfolk, så noget af den tid jeg kunne have brugt med familien er blevet brugt i virksomheden. Derfor bliver det nok aldrig helt nemt at give ansvaret videre, når noget man er så følelsesmæssigt involveret i virksomheden.

Hvor håber du, at du er på din iværksætterrejse om fem år?

Både min mand og jeg har krævende jobs. Så det kræver, at vi skærer tingene ind til benet, og prioriterer, hvad der egentlig er vigtigt for os. Det er en øvelse jeg både bruger i privatlivet og som iværksætter. Man skal erkende, at man ikke kan klare alting selv. Jeg må også være ærlig og sige, at der nok også roder en del hjemme hos os, men det kommer på bekostning af at vi netop forsøger at prioritere den sparsomme tid til samværet med børnene. 

Så i virkeligheden har jeg en to-delt drøm, som lever inde i mig. Jeg vil gerne kunne slippe tingene i virksomheden noget mere, og fokusere på de arbejdsopgaver jeg er særlig god til, så jeg samtidig kan få frigjort mere tid sammen med min familie. 

Men samtidig elsker jeg processen, og er totalt en ‘opstarter’. Det er så fedt at afprøve idéer og få momentum, som man kan køre videre på. Så som udgangspunkt har jeg ikke de store fremtidsplaner, det er nok også derfor, at jeg med en seks-måneder gammel baby sprang ud i det her.


3 fuck-ups fra iværksætterrejsen

  • At glemme at teste ens kommunikation. Målgruppen er lige for næsen af os, så det er kun en lille smule mere besværligt og det gør resultatet meget bedre.
  • Ikke at have ordentlig styr på tracking og tallene. Det falder mig ikke helt naturligt, fordi jeg altid er i gang med at udvikle det næste, så det øver jeg mig stadig i.
  • Man kan ikke alting selv, det har jeg lært. Livet bliver bare for surt og for mange weekender går tabt. Lær at lægge ansvaret fra sig.

UGENS STARTUP: