This post is also available in: English
Ekstasen rammer sammen med underskriften på investeringsaftalen, men den kan hurtigt veksles til en tur i kulkælderen, hvis produktudviklingen slår fejl eller markedet vender.
Alle iværksættere oplever store op- og nedture. Dem sætter vi fokus på i “Iværksætterrejsen”, hvor en inspirerende iværksætter hver uge får mulighed for at dele deres oplevelser, udfordringer og triumfer fra startuplivet.
Efter at være vokset op med en mor, som har været ramt af en uhelbredelig lungesygdom, har Line Debois, der er ph.d i nanoscience, haft et brændende ønske om at hjælpe syge patienter.
Drømmen kom tættere på, da hun under et forskningsprojekt i 2019 udviklede en prototype, der kan måle mængden af lægemidler i blodet. Det blev starten på virksomheden MedicQuant, som forkorter tiden fra diagnosticering til behandling for patienter med blodpropper i hjernen.
Hvad har været det vildeste øjeblik på din iværksætterrejse?
Der er sket rigtig mange vilde ting i de små fem år, hvor jeg har været iværksætter. Det at rejse penge har isoleret set været en rutchebanetur, så det vildeste øjeblik var, da vi rejste 12 millioner kroner i vores første kapitel runde sidste forår.
Før vi rejste pengene, var vi ved at indgå en aftale med en business angelEn angel investor er en velhavende person, der tilbyder penge, mentorskab og ekspertise til start-ups og nystartede virksomheder. De påtager sig risici for et ... More, der egentlig var så godt som hjemme. Vi sad bare og ventede på at få skrevet under, men han faldt så fra i sidste øjeblik. Kassen var ved at være tom og vi sad med følelsen af, at det hele var ved at smuldre mellem hænderne på os. Det var intenst, men i dag er jeg glad for, at han trak sig, for vi var ikke et godt match og jeg er overbevist om at han gjorde os alle en tjeneste.
Til gengæld fandt vi andre, så pludselig sad vi med en kapitalfond og EIFO, der begge var klar til at investere i os. Og her på bagkanten af det hele, så har vi også fået fejret det flere gange. For selvom det endte lidt antiklimatisk med, at vi alle sad derhjemme en sen aften og skrev under med NemID, så endte det jo ret godt alligevel, må man sige.
Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv på rejsen?
At man kan meget mere end man går og tror. Det at være iværksætter betyder, at man konstant er på en enorm stejl læringskurve, som der på intet tidspunkt flader ud.
Der kommer hele tiden nye ting, som man skal sætte sig ned og lære noget om for, at kunne løse de nye problemer man bliver mødt af. Og man får nok aldrig rigtig lov til, at krybe tilbage til sin comfortzone. Så det er virkelig vigtigt, at man har de rigtige mennesker omkring sig – for man kan ikke klare det alene.
Så sent som i sidste uge kom jeg sent hjem og var i total fortvivlelse. Jeg stod overfor et problem med en kunde, som jeg hverken var trænet i eller uddannet til. Men på en eller anden måde fik vi det løst – som altid.
Hvor håber du, at du er på din iværksætterrejse om fem år?
Det tager lang tid at udvikle medicinsk udstyr, så jeg håber, at vi om fem år har et godkendt produkt, der har indtaget både det amerikanske og europæiske marked.
Vi skal virkelig skalere og vokse. Det kræver, at vi udbygger teamet og får nye kompetencer ind i virksomheden. Lige nu er vi kun tre, så jeg glæder mig helt vildt meget til opskaleringrejsen. Jeg ser frem til at vi får bygget en god kultur, hvor der er plads til en god balance. MedicQuant er mit hjertebarn, så selv når vi møder modstand, vil jeg forsøge at være til stede og nyde det.
Så jeg håber, at vi opnår missionen – at hjælpe patienter. For mit mål er, at kunne hjælpe så mange patienter som overhovedet muligt.