Indlægget er sponsoreret af Visibility.guru.

For alle iværksættere er det helt store fokus, hvordan de kan vækste deres virksomheder på bedste vis og konkurrere på et marked, der er i konstant udvikling.

På mange måder er det blevet langt sværere i dag at finde ud af, hvordan man bedst muligt vokser sin virksomhed. Der er kommet flere og flere platforme til, hvilket gør det svært for mange virksomheder at finde ud af, hvor de skal lægge deres fokus.

For 20 år siden var det mere ligetil at ramme kunderne, da der ikke var så mange platforme. Men i dag er der pludselig internettet, man skal forholde sig til. Ens virksomhed skal gerne klare sig godt på Google, man skal bruge de sociale medier rigtigt og meget, meget mere.

Det oplever vi i særdeleshed hos Visibility.guru, hvor vi til hverdag hjælper en lang række kunder med netop at vækste og blive synlige på nettet.

Når vi møder virksomhedsejerne, har vi et stort fokus på at hjælpe dem med at fortælle deres vision på bedste vis og sørge for at de når ud til de rette målgrupper, så deres virksomhed kan vokse.

I denne artikel vil vi gerne give ordet videre til nogle af vores kunder, der vil dele deres succesoplevelser med at vækste deres virksomheder, så andre iværksættere kan finde inspiration.

Skab tillid hos kunderne

Noget af det allervigtigste, når det kommer til at få succes med sin kontakt til kunderne på nettet, er at holde fokus på at skabe tillid hos nuværende og potentielle kunder. Det har Jeppe fra Kviklånet.dk/ oplevet i høj grad:

“Vi har en tjeneste, der gør det nemmere for folk at finde det rette lån, hvis de står i den situation, at de gerne vil låne penge. Det har været vigtigt for os at lægge fokus på, at vores kunder skal have tillid til vores service, når de kommer forbi vores hjemmeside.

En af de vigtigste ting, vi har fået hjælp til hos Visibility Guru, er at få gjort det klart og overskueligt for vores kunder, hvad de rent faktisk får, hvis de låner penge fra de forskellige firmaer, vi sammenligner lån for.

Det kan godt være en forvirrende proces at låne penge, og det kan være svært at overskue de forskellige gebyrer, der kommer på. Derfor sørger vi for at skabe så stor gennemskuelighed som muligt og levere en masse information til kunderne, så de kan træffe en velovervejet beslutning. Det skaber tillid til os som virksomhed, og det giver flere glade kunder.” slutter han.

Skriv lange og gode guides

Et af de vigtigste råd, vi kan give vores kunder, er at de skal producere godt og gennemarbejdet indhold, der besvarer alle de spørgsmål, potentielle kunder måtte sidde med. Det skal være artikler, der går så meget i dybden, at alle aspekter bliver belyst.

Det kan Martin fra Senge-testeren.dk kun give os ret i:

“Det har klart styrket vores synlighed på nettet og givet os flere kunder, at vi har lavet lange og gennemarbejdede guides, der hjælper vores kunder til at finde den helt rigtige seng samt den bedste pude og dyne også.

De her artikler tager lang tid at skrive, og det er ikke noget, som ret mange iværksættervirksomheder vælger at bruge tiden på. Men for os har det gjort en kæmpe forskel, og vi er taknemmelige for at have fået den hjælp.” siger han.

De gennemarbejdede artikler skaber succes for vores kunder, fordi de ikke kun skaber tillid og besvarer spørgsmål, men i processen bliver de også nogle fantastiske søgemaskineartikler, som Google belønner rigtig højt, fordi de netop er af god kvalitet. Og det skaber synlighed og flere kunder.

Vær ikke bange for at dele din viden

Der er rigtig mange virksomheder – særligt af den gamle skole – der er bange for at dele deres viden og ekspertise på nettet, men det er helt misforstået, at det er en dårlig praksis.

Ved at dele din viden og nærmest undervise dine kunder i det, du er bedst til, skaber du en ekspertrolle over for dine kunder, så de ser dig som den dygtigste på dit område.

Det betyder også, at du sagtens kan skrive guides og alle dine bedste guldkorn ned til dine kunder, så de kan se, at du virkelig har styr på det, du taler om. Det har vi blandt andet hjulpet David fra Moneymarket.dk med, og det vil han gerne evaluere lidt på:

“Det har været en øjenåbner for mig at dele min ekspertise om at tjene penge online med mine kunder og med de læsere, jeg har på min side. Det har gjort mig til ekspert på området, og det er noget, der har givet mig flere kunder og mere synlighed på nettet.

I og med at jeg deler alle mine bedste råd og tips om at tjene penge på nettet, har det også gjort arbejdet med at skrive indhold til min side meget nemmere, for jeg har netop en masse viden, og emner til nye artikler er derfor nemme at komme op med.

Mine artikler bliver også så gode og gennemarbejdet, at de klarer sig rigtig godt i søgemaskinerne, og det har naturligvis skabt flere kunder!”

Skriv gode gæsteindlæg

Det er ikke kun nok at skabe godt indhold til din egen side, men det er også en rigtig god idé at dele sin viden med andre gennem gæsteindlæg på andres hjemmesider og blogs. I fagtermer kalder vi det for Linkbuilding, og det er noget af det, vi har allerstørst erfaring med og arbejder meget målrettet med.

Det kan Christian fra Kondition.dk fortælle mere om:

“Gæsteartikler har været en game changer for os. Ikke nok med at vi har fået mulighed for at dele vores ekspertise om kost, sundhed og motion med nye læsere på andre hjemmesider, så har det også styrket vores linkbuilding, at vi har fået nogle gode links tilbage til vores side.

Det har været en god succesoplevelse for os at se, hvor stor forskel det kan gøre for vores besøgende fra søgemaskinerne, at vi har fået nogle stærke links tilbage til vores side. Men det er noget af det, Google belønner rigtig godt.

Det er dog ikke det nemmeste at komme i gang med, og derfor har vi været rigtig glade for at have et bureau bag os, der har kunnet skaffe alle de gode aftaler, og som har kunnet hjælpe os med at få vores budskab ud til så mange som muligt, og dermed få lavet noget rigtig god linkbuilding tilbage til vores side.”

Skab andet stærkt indhold til din side

Udover at skrive en masse gode og gennemarbejdede artikler, som vi har talt en masse om, så er det også en rigtig god idé at skabe andre former for indhold til sin side.

Noget af det bedste indhold, man kan lave til sin hjemmeside, er nogle gode videoer, der på samme måde som grundige artikler går i dybden med det område, man arbejder for.

Det har Lars fra Vrbrillen.dk haft succes med:

“Vores produkt er rigtig nemt at sætte fokus på gennem video, og det har gjort en kæmpe forskel for os at lave videoindhold til vores side for at øge synligheden over for vores kunder.

Vi har fået hjælp af Christian fra Visibility Guru til at finde ud af, at video indhold også kan være rigtig godt for vores søgemaskineoptimering. Udover at det er noget af det indhold, som Google også belønner en side for at have, så er det også vigtigt at huske på, at en side som YouTube faktisk ejes af Google og er den næststørste søgemaskine.

Det tager lang tid at skabe gode videoer, og det er også derfor noget, som rigtig mange virksomheder ikke gider at bruge tiden på. Men for os har det gjort en kæmpe forskel og har skabt flere kunder for os, så det er helt sikkert noget, vi vil blive ved med at bruge tid på!”

Gør det, som andre ikke orker

For at få succes på nettet og skabe mere synlighed for din forretning, er det altså en rigtig god idé at gøre sig ekstra umage.

Der er mange måder at lave forretning på. Vores side CSR-fonden.dk sørger for at levere information om samfundsansvaret for virksomheder og den vej igennem skabe stærkere og mere succesfulde iværksættervirksomheder i Danmark.

Der er mange ting, der kan sætte dig foran dine konkurrenter, og det er vigtigt, at du har fokus på de ting, som de fleste andre virksomheder ikke orker. For Simon fra Mobilabonnement.dk har det betyder at lave en flot og gennemarbejdet sammenligningsservice, der giver kunderne et godt overblik over de mange forskellige mobilabonnementer, der findes.

Noget lignende har Alexander fra Valutaomregner.dk kastet sig over, og i hans virksomhed har de gjort det nemt at omregne valuta – noget som kan være rigtig svært for de fleste at gøre.

Det er alle disse ting, der sætter dig foran dine konkurrenter og gør det muligt for dig at få succes med din iværksættervirksomhed.