You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Åbning af Internet Week Denmark med Jacob Bundsgaard

IWDK2017 er skudt i gang: Mennesket først i den digitale tidsalder

@sebastian

Årets Internet Week Denmark blev onsdag formiddag skudt i gang på rådhuset i Aarhus under årets tema: Mennesket først i den digitale tidsalder

Onsdag formiddag blev fjerde udgave af Internet Week Denmark officielt skudt i gang på Aarhus Rådhus, hvor der ud over et hav af croissanter til de fremmødte var fem stærke talere på programmet.

Der blev budt velkommen af ordstyreren Lea Korsgaard, chefredaktør på nyhedsmediet Zetland, og da hun selv arbejder med et nyt nyhedsmedie, der til dagligt forsøger at få teknologi og mennesker til at snakke sammen, var hun begejstret for årets tema: Mennesket først i den digitale tidsalder.

”Derfor ved jeg, hvorfor dette års tema – at bringe mennesker først i den digital revolution – er så vigtigt. Vigtigt og spændende,” sagde Lea Korsgaard.

Aarhus er en åben API

Byens borgmester Jacob Bundsgaard slog nørdefestivalen an med at beskrive Aarhus som en åben API, og efter at en Siri-inspireret robot havde forklaret forsamlingen, hvad en åben API er, uddybbede han sin pointe:

”Århus har potentialet til at blive et mini-Silicon Valley, for vi har, hvad der skal til – uddannelser og research, virksomheder og et dirrende startup-community. Men vigtigst af alt har vi et økosystem, som tillader os at arbejde sammen. Derfor er Aarhus som en åben API, alle kan samarbejde i,” sagde Jacob Bundsgaard.

Teknologi som en forlængelse af mennesket

Efter en indledende reklamesession for Googles produkter, tog den næste taler fra Google Research årets tema op. For hvordan sikrer vi os, at kunstig intelligens ikke ødelægger vores dejlige verden, når den bliver klogere end os alle sammen?

”Vi skal forestille os kunstig intelligens som en forlængelse af os selv – ikke som noget der erstatter os. Efter at Kasparov blev slået i skak af IBM’s supercomputer Deep Blue, opstod der skak-konkurrencer, hvor det var hold bestående af en maskine og et menneske, som konkurrerede mod hinanden. På den måde kan mennesket og maskinen få det bedste frem i hinanden,” sagde Matt Jones, Design Director i Google Research.

Derfor slog han også på tromme for, at teknologi bliver nemmere at gennemskue, så bredden får en bedre chance for at være med.

”Det mest geniale ved Lego er, at man kan se, hvordan klodserne er sat sammen. Vi skal stoppe med at snakke om magi og seamlessness – og i stedet åbne op, så vi kan se, hvordan teknologi er sat sammen.”

Internet Week Denmark kører fra i dag til søndag den 23. april. I ugens løb er der over 100 events i og omkring Aarhus, som er gratis at deltage i.

En oversigt over events og tilmelding kan findes på http://internetweekdenmark.com/

 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY