Jabii blev ikke slået ud af løvernes afvisning: ”Visionen er et fyldt Royal Arena”

Virksomheden Jabii har udviklet en elektronisk teleskop-boksehandske, der i bedste tegnefilms-stil forlænger slaget. Med indbyggede sensorer og en tilhørende app gøres kampene digitale, så de kombinerer det bedste fra gaming og kampsport – uden at udøverne behøver slå sig.

Iværksætterne bag den elektroniske boksehandske Jabii fik ikke de 1,2 mio. kroner med ud af Løvens Hule, som de kom efter. Men siden optagelserne er salget startet, og ambitionerne er meget større: At skabe den næste store sportsgren.

Iværksætterne bag den elektroniske boksehandske Jabii fik ikke de 1,2 mio. kroner med ud af Løvens Hule, som de kom efter. Men siden optagelserne er salget startet, og ambitionerne er meget større: At skabe den næste store sportsgren.

For åben skærm tævede investorerne Jacob Risgaard og Jan Lehrmann løs på hinanden i aftenens afsnit af Løvens Hule. Årsagen var startuppet Jabii, som præsenterede sin elektroniske boksehandske, og lod de to løver prøve produktet af på hinanden.

Både de to testkaniner og resten af investor-panelet var begejstrede for både ideen, produktet og forretningspotentialet i at kombinere motion og gaming – som kom med en værdiansættelse på 30 mio. kroner.

”Jeg synes, I har et fedt produkt. Virkelig gennemarbejdet. Jeg anfægter faktisk ikke den her værdiansættelse, for enten brager det frem, og så kommer I til at producere rigtig, rigtig mange og bygge en stor forretning – eller også bliver det ikke til noget,” vurderede Jesper Buch.

Risikoen fik ham dog alligevel til at takke nej til at investere de 1,2 mio. kroner, som Jabii søgte for fire procent af virksomheden. Det samme gjorde resten af løverne.

Det har dog ikke slået Jabii ud af kurs. Siden programmet blev optaget, har de solgt de første 1000 boksehandsker og sigter stadig mod visionen om at skabe den næste, store sportsgren.

Salget er igang

Egentlig opstod ideen til den elektroniske boksehandske tilbage i 2016. Men undervejs gik ideen fra at være et sjovt stykke legetøj til også at inkludere digitale gaming-elementer til at skulle kunne blive sin egen sportsgren, der kombinerer gaming og fysisk udfoldelse.

Det betød, at boksehandsken skulle have sensorer og en tilhørende app, der kunne tælle point. Og med et udviklingsprojekt, der både krævede elektronik, software og hardware, kiggede stifterne pludselig ind i 3,5 års udvikling til en pris på 11 mio. kroner, før produktet blev klar til markedet.

”Det lyder måske som et enkelt produkt, men der skal være en præcision i det, så det ikke bliver alt for tilfældigt, når man slås. Det skal være et skillgame for at være sjovt. Og det indeholder så mange forskellige aspekter. Hvis nu man bare lavede software eller et fysisk produkt, ville det koste en tredjedel. Men mekanikken i sig selv, elektronikken i sig selv og softwaren i sig selv. Det er jo tre store omårder,” siger Giang Le, medstifter og Head of Product i Jabii.

Efter DR-programmet blev optaget, har Jabii sat gang i salget gennem en crowdfunding-kampagne på Indiegogo, sendt de første 1000 enheder til kunder i hele verden og åbnet sin egen webshop.

“Vi producerer alting selv i Danmark, og det har også været en stor mundfuld for et startup som os. Men der er ikke nogle standard-komponenter i produktet, det er alt sammen unikt og udviklet fra bunden,” siger Giang Le.

Boksehandsken fra Jabii er digital og integrerer med en app, så boksekampen får en følelse af gaming. Det betyder også, at startuppet, efter at have sendt de første 1000 produkter til kunder i hele verden, kan se, at der blev kæmpet 600 kampe juleaften – og slået næsten 15.000 slag med handskerne.

Visionen er en ny sportsgren

Mens der nu for alvor er sat gang i salget hos Jabii, stopper udviklingen ikke her.

”Vi har stadig en masse features og produkter, vi gerne vil udvikle. Vi skal tage teknologien til næste niveau, og vi kigger blandt andet ind i Augmented Reality og visuelle effekter som f.eks. health bars over modstanderens hoved, når man kæmper,” siger han.

For Jabii’s vision stopper nemlig ikke, selvom de få solgt en masse boksehandsker. På sigt skal de fysiske boksekampe smelte endnu mere sammen med det digitale, så kampene kan blive endnu mere avancerede. Som en udgave af kampspillet Tekken i den virkelig verden – uden at spillerne bliver knockouttet rigtigt.

For Giang Le ser nemlig potentialet til, at Jabii kan blive en ny sportsgren, der bliver organiseret i klubber, hvor folk tager ned og træner deres kampteknik. Og hvor der bliver store turneringer blandt de bedste kæmpere.

”Visionen er en fyldt Royal Arena, hvor der bliver fløjet de bedste kæmpere ind fra hele verden til en kæmpe turnering. De bliver præsenteret på skærmen med alle deres moves, signatur-angreb og kampdata. Og så kan publikum både se kampen og se effekterne på skærmen,” siger han.

Stifterne af Jabii (fra venstre) Giang Le og Christian Thostrup fik ingen investorer med fra Løvens Hule, men er stadig åbne overfor den rigtige investor, som kan være med til at forløse ambitionen om at skabe den næste store sportsgren.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY