Januar giver kryptovirksomhederne det, de længe har sukket efter

Januar giver kryptovirksomhederne det, de længe har sukket efter

Den finansielle infrastruktur-virksomhed Januar har netop rejst 44 mio. kroner i den største seed-runde i danmarkshistorien. Investeringen skal bruges på at få Januars produkt lanceret, så både danske og europæiske kryptovirksomheder kan få adgang til det, de har manglet: En betalingskonto.

Når Januar om kort tid launcher, kan danske kryptovirksomheder endelig få adgang til et helt basalt værktøj, som de færreste virksomheder kan undvære, nemlig en betalingskonto. 

“Uanset hvilken type af virksomhed du har, så er det problematisk, hvis du ikke har en konto, som dine kunder kan indbetale til. Det lyder enormt basalt, men det er stadig et af de største problemer for kryptovirksomheder,” siger Simon Ousager, CEO i Januar. 

Han uddyber, at det typisk er bankerne, der leverer denne service. Men da bankerne ikke har den dybeste forståelse for kryptovirksomhederens forretningsmodel og hvordan risikoen skal håndteres, takker mange banker nej til at have kryptovirksomheder som kunder. 

Og netop derfor er der et hul i markedet til Januar. 

“Der er nogle banker i USA, som har demonstreret, at der er et kæmpestort marked for den type af services. Men i Europa er det mere fragmenteret, og de spillere, der er på markedet, er enten i Storbritannien, Schweiz eller Baltikum. Derfor ser vi en mulighed for at levere denne service til det kontinentale Europa,” siger Simon Ousager. 

Store forventninger til markedet

Januar er i øjeblikket i gang med at onboarde de første kunder på platformen, og til juni trækker virksomheden i det store håndtag og går for alvor i luften. Derefter gælder det resten af Europa. Og det er netop denne ekspansion, som Januar har sikret en 44 mio. kroner stor investering til. 

I øjeblikket har Januar licens til at tilbyde betalingstjenester i Danmark, men virksomheden har netop indsendt en ansøgning om en udvidet licens, så Januar også kan operere i andre europæiske lande. 

“Det er svært at sige, præcist hvor stort markedet er. Vi kan se, at vores konkurrenter i Storbritannien og Schweiz er i gang med at opruste alvorligt på antallet af medarbejdere og har gennemført store investeringsrunder. Så der er en forventning om, at markedet er rimelig stort,” siger Simon Ousager. 

Lige nu kigger Januar særligt på Tyskland og Frankrig. Dette skyldes ikke nødvendigvis, at disse lande er foran, når det kommer til at skabe nye kryptovirksomheder, men snarere at landene er store efter europæisk standard. 

“Tyskland er velreguleret og Frankrig er også ved at være det, hvilket betyder, at det er forudsigelige markeder. Målet er, at du vil kunne få en lokal konto i de her lande, så hvis du eksempelvis har detailkunder, som vil købe Bitcoins, så kan tyske kunder få pengene på en tysk konto. På den måde kan vi sørge for at levere konti til de markeder, hvor vores kunders kunder befinder sig,” siger Simon Ousager. 

På sigt er det også ambitionen, at Januar skal koble flere services på deres platform, heriblandt handel med kryptovaluta. Ved at tilføje denne service, slipper kryptovirksomhederne for at skulle overfører pengene videre til en kryptobørs, før de kan veksle deres kundes betaling til den kryptovaluta, kunden ønsker at købe.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste