Sponseret – ”Jeg ønskede udstillingen nu, for det er sidste gang, vi kan romantisere mechs”

@Redaktionen

14 internationale kunstnere skildrer de menneskelignenede megarobotters komme gennem utopiske og dystopiske værker.

Robotterne kommer. Og ikke bare den slags, som kan sortere tomater eller skrue skruer i. Robotterne kommer, som i Iron Man, Star Craft – og X1 Mech Racing:

De menneskestyrede og menneskelignende mega-robotter – mechs – har inspireret en række dygtige designere til at behandle emnet kunstnerisk under udstillingen Mechxhibition i Spinderihallerne, Vejle.

”Jeg ønskede at have den her udstilling nu, for jeg tror, det er sidste gang, vi kan have en romantiseret forestilling om mechs. Desværre kommer de til at være en del af krigsførelse i en nær fremtid,” siger Mani Zamani, som er en af bagmændene og kurator på Mechxhibition.

Andrea Julienne Pua shows ancient giants in the world Arkas.
Gigantiske væsener fra oldtiden som er lavet af sten og metal er vækket til live af en overjordisk kræft Giganterne vandrer rundt i landet Arkas og mens nogle græsser fredeligt er mange destruktive Mennesker har gjort sameksistens med giganter til en blodsport Universet som er skabt af Andrea Julienne Pua er ikke just muntert

Dystopi eller utopi?

Mechs-temaet for udstillingen, tager de besøgende ind i et science fiction-univers, som både viser en utopisk og dystopisk fremtid.

”De 14 kunstnere præsenterer deres vision for fremtiden. Nogle er dystre, andre er meget optimistiske og mange af dem har humor,” siger Mani Zamani.

Læs også: Robotudstilling sætter fokus på dystopisk teknologi

Samtidig hylder udstillingen Kitbashing og Upcycling af gammel elektronik, og til ugentlige Art Jams inviterer kunstnerne indenform til en voksenlegeplads, hvor man kan skabe sine egne dimser – hvoraf de bedste også er med på udstillingen.

Kitbashing er et element af udstillingen, og her viser Mani Zamani to af de byggesæt (kits) frem, som blandes (bashing) til noget nyt.
Kitbashing er et element af udstillingen Her viser Mani Zamani to af de byggesæt kits frem som blandes bashing til noget nyt

Frygt for mechs – begejstring for teknologi

Selvom både Mani Zamani og flere af kunstnerne har skiltret mechs-universet noget dystert, betyder det ikke, at de er imod teknologi.

“Jeg er kun imod mechs. Teknologi er et must. Det vi har lavet her, ville ikke være muligt uden teknologi – hvis ikke det var for teknologi, ville vi kun have jord og luft at gøre med,” siger han.

Flere af værkerne var skabt med 3D-printer, Andrea Julienne Puas univers blev præsenteret i 360-grader gennem en VR-brille og efter den guidede rundvisning blev der undervist i kitbashing i VR:

Costin Benescu har lagt eksemplet her online på en Kitbashing-model lavet virtuelt:

Hør Podcasten om Kitbashing her:

Listen to “Podcast_kitbashing_Spinderihallerne” on Spreaker.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY