Nichemediet Mediano vokser på en gratis model, hvor nørdet nicheindhold skaber loyale læsere og lyttere. Podcasten Iværksætterhistorier taler med stifter Peter Brüchmann, der går i struben på de klassiske forretningsmodeller i medieindustrien.

Podcasten er optaget og produceret af Iværksætterhistorier.

Peter Brüchman står bag mediet og podcastuniverset Mediano, der er er vokset fra et filantropisk medie om ’verdens smukkeste spil’ (citat: Pelé) i 2016 til at omsætte for tre millioner efter to år. Men i dag er Mediano mere end fodbold. Også selvom der for mange ikke findes andet. For visionen om at skabe åbent kvalitetsindhold i flere formater har vist sig at være eftertragtet.

Historien om Mediano er også en historie om en iværksætterrejse, der begyndte i 2012, hvor Peter Brüchman forlod sit job på B.T. for at skabe nye rammer i sit arbejdsliv.

“Jeg ser mange, der går ud af et job for at prøve noget nyt på egen hånd. Når de så kommer tilbage i en organisation, så siger folk ’tillykke’. Men når man starter noget op selv, så siger folk ‘held og lykke’. Men det burde være omvendt,” siger Peter Brüchmann til Iværksætterhistorier.

I podcasten kan du høre om Peter Brüchmanns mere og mindre succesfulde prøvelser, herunder et fejlslagent forsøg på at crowdfunde en række podcast-episoder.  Du kan høre hvorfor han er kritisk overfor mediernes forretningsmodeller anno 2019 og hvordan han vil skabe en attraktiv og bæredygtig forretningsmodel for Mediano.

”Jeg er gået ud af branchen og jeg har intet behov for at komme tilbage. Den tager forkerte beslutninger og oplevet for mange mediechefer, der tager kortsigtede beslutninger for at ramme næste kvartalsmål. Mange tænker ikke på at sikre arbejdspladserne over tid,” siger Peter Brüchmann.

“Vi har ikke et svar. Men vi har et bud. Og det bud er ret godt.”