Jesper Buch vil omdanne postkontor til et af Europas førende iværksættermiljøer

@rasmus

Just Eat-stifteren vil skabe et mekka for iværksættere på Frederiksberg, hvor han vil tilbyde et acceleratorforløb af international standard.

Projektet er blevet døbt Start-up City og skal være både hjem og arbejdsplads for iværksættere, der vil dedikere sig fuldt ud til deres virksomhed i periode på tre måneder. Det skriver Berlingske Business.

Drømmen om et iværksættertempel

Iværksætterne skal fintune deres virksomheder på adressen på Finsensvej 12 på Frederiksberg og Jesper Buch bruger sin egen iværksætterhistorie som inspiration til, hvordan den næste store iværksættersucces skal skabes.

”Min store drøm er et iværksættertempel, hvor man kan arbejde og bo. Min egen virksomhed, der nu er 35 milliarder kroner værd, startede i en kælder. Vi boede der, og vi arbejdede der, og det tror jeg, mange vil have godt af,« siger Jesper Buch til Berlingske Business

Overfor Berlingske præciserer Jesper Buch målgruppen. Han vurderer, at 500-600 mennesker får deres daglige gang på den gamle postgrund og han forventer at beboerne er dedikererede og determinerede i en sådan grad, at de prioriterer deres forretning højere end andet i deres privatliv.

Blod, sved og equity

En af investorerne i projektet er kontorfællesskabet SoHo, der holder til i Kødbyen på Vesterbro. De seneste otte år har de lavet en forretning ud af at leje kontorpladser ud til iværksættere, og medejer Chritian Wad tror på konceptet på PostNords gamle postgrund.

”Vi kan helt sikkert se en forretning i et sted, hvor man både kan bo og arbejde. Vi ville egentlig gerne have gjort det i Kødbyen, men det er ikke muligt, så vi har været på udkig efter et sted at gøre det i fem år,” udtaler han til Berlinske Business.

Jesper Buch er ikke i tvivl om at det kan blive en succes for alle aktørerne. Både for startups, men også investorer, der tager sig betalt i selskabsandele for mentortimer og kontorplads.

”Vi kan tilbyde iværksætterne en masse sved, hvis de afleverer mellem tre og ti procent af virksomheden. Så får de nogle fordele som billigere pladser, og at vi går ind og hjælper dem,” udtaler han til Berlingske Business.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY