Kapitalfond køber aarhusiansk softwarevirksomhed – og varsler tidoblet omsætning

Kapitalfond køber aarhusiansk softwarevirksomhed – og varsler tidoblet omsætning

Den svenske kapitalfond Monterro har overtaget Aarhus-baserede TimeXtender for et trecifret millionbeløb. Med frisk kapital og geninvesteringer fra ejerfamilien varsler TimeXtender agressiv vækst de kommende år.

Den aarhusianske softwarevirksomhed er siden stiftelsen i 2008 blevet førende inden for datahåndtering og softwareløsninger, der gør det lettere for organisationer at indsamle og udnytte forretningsdata. Og nu ser det ud til, at godt bliver bedre.

For med et opkøb på et trecifret millionbeløb fra den svenske kapitalfond Monterro, der særligt gør sig som investor inden for nordisk B2B-software, sætter TimeXtender kursen mod nye forretningsmæsige højder.

”Både i forhold til timing og de næste skridt på TimeXtender rejse er aftalen med Monterro helt rigtig. Det sikrer os et uhyre stærkt afsæt for at skalere vores forretning yderligere internationalt. Det er her vi opererer i dag, og det er her, vores kunder er, ” fortæller Heine Krog Iversen, stifter og administrerende direktør i virksomheden.

Målet at tidoble forretningen over de næste fem år. Det skal ske med afsæt i den eksisterende organisationsmodel, der i dag er 100 procent remote med de ca. 70 ansatte spredt ud over store dele af verden.

”Monterro er den helt rigtige partner for os. Med deres operationelle tilgang til de investeringer, de går ind i, er de en lidt utraditionel kapitalfond. Samtidig kommer det til at skabe øget troværdighed omkring TimeXtender, at vi får en anerkendt aktør som Monterro ind, der har et stort internationalt navn,” siger Krog Iversen.

TimeXtender omsatte i 2021 for lidt over 45 millioner kroner.

Fond ser kæmpe potentiale

Hos svenske Monterro, der har specialiseret sig i at udvikle og transformere nordiske softwarevirksomheder til globale aktører, ser adm. direktør Gustav Lagercrantz et kæmpe potentiale i TimeXtender.

”Med internationale kunder fra mange forskellige brancher som forbrugsvarer, sundhedsydelser og finans, er TimeXtender allerede en markant spiller globalt inden for sit felt. Samtidig er der et stort markedspotentiale, fordi mængden af data og datakilder hele tiden udvides og alle virksomheder har brug for teknologi til at samle og udnytte data i forretningen. Vi har store ambitioner med investeringen. Og ud over at levere kapital til yderligere vækstinvesteringer kommer vi også til at bidrage til at udvikle TimeXtenders stærke partnermodel,” siger adm. direktør, Gustav Lagercrantz hos Monterro.

Købet af TimeXtender er det første danske opkøb fra den nordiske fond M4, som Monterro lancerede sidste år.