You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Kassen hos AI-startup er tom: “Det har handlet om at finde en vej videre, og den kan vi ikke længere se som founders. Derfor er det kommet dertil, hvor det er.”

@Adam

Jonathan Løw og Anders Thiim stiftede den Aarhusianske AI-startup Jumpstory i 2019, men efter en tid med økonomiske problemer, må de nu dreje nøglen om.

Jonathan Løw og Anders Thiim stiftede den Aarhusianske AI-startup Jumpstory i 2019, men efter en tid med økonomiske problemer, må de nu dreje nøglen om.

Da foto og AI-virksomheden JumpStory blev lanceret i 2019 var det med drømmen om at udfordre de klichéer, der findes indenfor stock foto-branchen. Den danske startup ønskede at tage kampen op med amerikanske Shutterstock og Getty Images ved at tilbyde brugerne mere autentiske fotos uden brug af filtre og supermodeller.

Læs også: Aarhus-startup har allerede rejst 25 millioner, nu lægger de arm med amerikanske giganter

Nu må den aarhusianske startup imidlertid opgive drømmen, da kassen er tom.

”Vi havde en drøm om at skabe et alternativ til de mange filtre og fakes, man ser derude. Vi mener fortsat, at det er skadeligt for os alle, når repræsentationen af virkeligheden er fyldt med så meget iscenesættelse og perfektion, men sammen med vores dygtige medarbejdere må vi desværre opgive at udleve den drøm yderligere”, fortæller medstifteren Anders Thiim.

Konkurreret mod amerikanske giganter fra Danmark

JumpStory har senest konkurreret direkte i AI-spacet med virksomheder som Google, Microsoft og Open AI, der alle har investeret milliardbeløb i generativ AI. JumpStory har også udviklet sit eget AI-værktøj med navnet EVERYDAY.

Igennem hele rejsen har selskabet haft kontor i Danmark samt fastholdt ejerskabet nationalt. Kunderne har været fra det meste af verden, men founders må nu erkende, at investeringerne er brugt op.

“Det er klart, at den seneste tid ikke har været nem for os som founders. Hvis man selv har prøvet at starte og vækste en virksomhed, så ved man, hvor mange kræfter der bliver lagt i det  både i form af timer og mentalt, fortæller medstifterJonathan Løw og fortsætter:

– Vi har gjort det så godt, vi har kunnet, og der har i selskabets levetid været perioder, hvor vi virkelig har oplevet fremgang og medvind, men selvfølgelig også perioder med udfordringer og modvind. I det seneste kvartal har det handlet om at finde en vej videre, og den kan vi ikke længere se som founders. Derfor er det kommet dertil, hvor det er.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY