Virksomheden Kanpla vil digitalisere kantineoplevelsen med en ny SaaS-platform, der strømliner arbejdsgangene og mindsker madspild. Med en investering på 3 millioner kroner fra blandt andet Vækstfonden og Coops direktør Kræn Østergaard Nielsen gør de nu klar til få endnu bedre fat på markedet.

Nu er det slut med kantinekaosset, hvor der altid mangler rejer og altid er for meget ris og broccoli.

Det aarhusianske startup Kanpla, en SaaS-virksomhed, der digitaliserer arbejdsgangene i kantiner rundt om i landet, har nemlig rejst 3,3 millioner DKK i en pre-seed investeringsrunde.

“Vi ønsker at gentænke hele kantineoplevelsen. Vi har skabt et digitalt kantineunivers, der styrker relationen mellem kantinen og dens brugere. Med systemet giver vi desuden kantitner landet over redskaberne til at minimere madspild, digitalisere salgskanaler og give kantinen værdifuld indsigt og data til at optimere deres forretning,” siger medstifter og CEO, Peter Bæch.

Konkret er løsningen en digital platform og app, som kombinerer forudbestilling af kantinemad og hurtigere betaling fra kundens egen smartphone.

Coop-direktør imponeret af stifterne

Kapitalen kommer fra blandt andet Vækstfonden og en række engleinvestorer, heriblandt Kræn Østergaard Nielsen, administrerende direktør for Coop, som også træder ind som sparringspartner i virksomheden. Han spår en lys fremtid for den aarhusianske virksomhed.

”Jeg er imponeret over de ambitiøse founders, og hvor hurtigt de har taget Kanpla til dette niveau. Jeg er overbevidst om, at de kan være en essentiel spiller til at få kantinerne med på digitaliseringsbølgen, hjælpe med at reducere madspild, samt gøre brugerrejsen nemmere,” siger Kræn Østergaard Nielsen.

Også Janus Benn Sørensen, Lasse Guldsborg og Morten Keller er en del af gruppen, der har investeret i Kanpla.

En potentiel enhjørning

Kanplas har både været nomineret til EY Entrepreneur of The Year og Sustainable Tech Startup of The Year af SDG Tech Awards – Nordens største bæredygtighedspris.

“Vi er superglade for, at vi får så stærke og kompetente investorer med ombord til at rådgive os på vores videre vækstrejse. Det anser vi som et kæmpe skulderklap, ligesom det er dejligt, at vi bliver anerkendt for at gøre en forskel på bæredygtighedsagendaen,” siger medstifter Jonas Gøttler.

For nyligt spåede startup-acceleratoren og pre-seed-investoren, Accelerace, Kanpla som værende ”mest sandsynlig til at blive en Unicorn” – altså at opnå en værdiansættelse på over en milliard dollars.

”Kanpla har på meget kort tid formået ikke kun at bygge et produkt med fremragende modtagelse på markedet, men også været i stand til at tiltrække kunder ekstremt hurtigt. De har forvandlet den oprindelige produktidé til en hurtigtvoksende virksomhed med stor trækkraft. Deres evne som et team til at overvinde udfordringer under pandemien og vende deres originale indsigter til et skalérbart produkt har skilt dem ud fra mængden,” forklarer Investment Manager hos Accelerace, Michael Rohde Böwadt.

Kanpla er grundlagt af Peter Bæch, Jonas Gøttler og Robert Wolf. Virksomheden har i øjeblikket 10 ansatte og over 300 kantiner i Danmark bruger Kanplas digitale løsning, der har over 50.000 brugere og transaktioner for over en million kroner om ugen.