This post is also available in: English
Når regnen og kulden tager over i det danske efterår, får koncerter, byture og konferencebesøg den samme, faste begyndelse og slutning: Jakken skal veksles til en papirlap med et nummer på, som senere kan byttes tilbage til jakken.
”Papirbilletter fandtes også i 1800-tallet. Vi kommer ind og vil gerne revolutionere den forældede garderobe med en digital løsning,” siger Karla Pitt Winther, stifter og CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More i CBS-startuppet Keypitt.
Hun peger på, at det nuværende system hverken gavner gæster, garderobemedarbejdere eller venuet: Gæsterne skal bruge tid på at stå i kø, og mister de billetten kan de først hente jakken dagen efter. Personalet spilder tid på diskussioner og på at lede efter garderobe genstande. Og venuet leverer en dårligere oplevelse ogog har unødvendige omkostninger, når garderoben ikke kører effektivt eller er forkert bemandet.
”Vi vil gerne optimere hele garderobesystemet og give dataindsigter, så både gæster, garderobemedarbejder og venues får en bedre oplevelse,” siger Karla Pitt Winther.
Digital dataindsigt
Hvordan løsningen fungerer i detaljen, ønsker Karla Pitt Winther ikke at afsløre på nuværende tidspunkt. Til gengæld fortæller hun, at de i øjeblikket har gang i pilotprojekter med blandt andet spillestedet Rust på Nørrebro, og hun mener, at de med løsningen kommer til at tilbyde venues noget helt nyt.
Keypitt har fundet en løsning, hvor et digitalt system kombineres med genanvendelige garderobenumre, så gæsten kan modtage en digital garderobebillet uden behovet for en mobil.
”Vi giver blandt andet venues mulighed for at modtage værdifuld data om brugen af garderoben. De vil fx kunne spore, hvornår gæster kommer og går samt deres garderobekapacitet-, indtægter og lønprocent. På den måde vil vi blandt andet kunne give dem en dybere forståelse af det nøjagtige antal medarbejdere, der er nødvendige for en given dag, hvilket muliggør en mere omkostningseffektiv vagtplanlægning, ” siger Karla Pitt Winther.
All-in på fem måneder
Keypitt forventer at have de første betalende kunder på løsningen inden længe. Men faktisk er det kun knap et halvt år siden, at stifteren så småt begyndte at sidde regelmæssigt på Copenhagen School of Entrepreneurship på CBS.
”Hvis du spurgte mig for seks måneder siden, skulle jeg være på udveksling lige nu. Men jeg har altid drømt om at starte mit eget, og min mavefornemmelse sagde, at det var nu, jeg skulle rykke på Keypitt for at udnytte markedet”, siger Karla Pitt Winther.
I dag arbejder hun fuld tid på at få Keypitt ud over rampen og har fundet sin CTOCTO betyder Chief Technology Officer og er den øverste ansvarlige for en virksomheds teknologiske strategi og udvikling. CTO’en leder teknologiteamet og sikr... More og medstifter, Jacob Chua Ziska. Lige nu er hun i praktik i Keypitt under 5. semester på uddannelsen Erhvervsøkonomi & Projektledelse. Og Karla Pitt Winther har ingen planer om at se sig tilbage.
”Jeg har bare elsket miljøet, de fantastiske muligheder og alt den hjælp, man kan modtage. Det er et iværksætterhus, hvor man kan snakke og sparre med hinanden – jeg har ikke tanke om at starte kandidaten til sommer, for jeg satser fuldt ud på virksomheden nu,” siger hun.
Fakta: Mød Keypitt – og 7 andre, lovende startups på Digital Tech Summit:
De otte universiteter har hver udvalgt ét startup, som inviteres til at pitche deres løsning på årets Digital Tech Summit d.8.-9. November. Keypitt er udvalgt som repræsentant for CBS.