You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Delegation kigger på dansk håndværk

Kinesisk delegation på jagt efter investeringsemner og inspiration i Vejle

@sebastian

Spinderihallerne i Vejle fik mandag besøg af en håndfuld pengestærke kinesiske investorer, som søgte inspiration til eget iværksættermiljø – og kandidater at investere i.

To sorte Mercedeser med tonede ruder rullede mandag formiddag op foran det farverige iværksættermiljø Spinderihallerne i Vejle. Ud steg en håndfuld af spidserne fra den kinesiske millionby Wuhan.

”De skal i gang med at bygge hele iværksætterscenen op i Wuhan. De har et lokaler, der minder om Spinderihallerne, og er ude for at søge inspiration til, hvordan de kan fylde dem op på den bedste måde,” forklarer Morten Kaas, dansk bestyrelsesmedlem i projektet.

Derfor fik delegationen – efter den obligatoriske gaveoverrækkelse – en rundvisning i hallerne. Her lærte de om den særlige konstellation i det gamle bomuldsspinderi, hvor iværksættere, små virksomheder og det kommunale innovationshold arbejder side om side.

Grønne investorkroner

Det stærke netværk i Spinderihallerne og de mange samarbejder på kryds og tværs af de små virksomheder vakte investorernes interesse, som gennem deres tolk spurgte interesserede ind til, hvordan de små enmandsvirksomheder lykkes med at lande store opgaver ved at arbejde sammen.

Sideløbende med, at de sugede inspiration til sig, blev der dog også tid til introduktioner til nogle af hallernes iværksættere, som de kinesiske investorer kunne have en interesse i at putte penge i.

”I Kina har de meget fokus på grønne virksomheder, så på deres tur gennem Danmark bliver de løbende introduceret for virksomheder, der kunne være interessante for dem at investere i,” siger Morten Kaas.

Under besøget blev den kinesiske delegation præsenteret for den grønne "Resilience Business Cup" af IT-startuppet Valuer.ai. Foto: Sebastian Kjær.
Under besøget blev den kinesiske delegation præsenteret for den grønne Resilience Business Cup af IT startuppet Valuerai Foto Sebastian Kjær

Mulig millioninvestering til ungt IT-startup

En af virksomhederne, som delegationen blev præsenteret for i Spinderihallerne, er Valuer.ai, som er i gang med at lave en matchmaking-platform, der skal gøre det nemt for store corporates at finde de rigtige startups at investere i og samarbejde med.

I starten af mødet med tre af Valuers stiftere blev forklaringer af, hvad virksomheder laver, ”lost in translation”, men da det via den medrejsende tolk faldt på plads steg interessen, og spørgsmålene kom også her rullende.

”Kina investerer massivt udenfor landets grænser – I Europa, Amerika og Afrika – og de har de mere langsigtede briller på. Vi kan hjælpe dem med at finde kandidater at investere i – finde nålen i høstakken – og det var de helt klart interesserede i,” siger Dennis Juel Poulsen, partner i Valuer.

Læs også: Ny AI-virksomhed lander tocifret millioninvestering fra store it-investorer

I sommer landede Valuer sin første millioninvestering, og overfor en tung delegation, der både repræsenterer en stor bank, massive kinesiske investeringsfonde og lokale myndigheder, var der mulighed for at lande endnu en massiv investering og åbne op for et helt nyt marked.

”Vi skal rejse flere investeringer i løbet af næste år for at skalere virksomheden, og der er det selvfølgelig interessant at få et kinesisk perspektiv på. Også fordi der er et kæmpe markedspotentiale derovre. Vi søger internationale investorer, fordi vi har et internationalt sigte, og så er det fedt at få sådan en mulighed her,” siger Dennis Juel Poulsen.

Om det indledende møde kaster mere af sig – måske endda en kinesisk investering i Vejle – afgøres først, efter den kinesiske delegation i løbet af næste uge er færdig med at rejse rundt i Danmark og efterfølgende Sverige.

Der blev flittigt udvekslet visitkort under besøget i Spinderihallerne, men om det kaster mere af sig finder iværksætterne først ud af, når den kinesiske delegation er færdige med at turnere i Danmark. Foto: Sebastian Kjær.
Der blev flittigt udvekslet visitkort under besøget i Spinderihallerne men om det kaster mere af sig finder iværksætterne først ud af når den kinesiske delegation er færdige med at turnere i Danmark Foto Sebastian Kjær

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY